З цим десертом неможливо помилитись: готуємо незвичайні гарбузові пончики

У сезон гарбуза просто гріх не приготувати таку смакоту, як гарбузові пампушки. Це дуже смачно! До того ж, їх надзвичайно сильно люблять дітки. Спробуємо?

Рецепт гарбузових пончиків 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 700 грамів борошна  
  • 300 грамів очищеного гарбуза  
  • 250 мл молока  
  • 10 грамів сухих дріжджів  
  • 100 грамів цукру  
  • 90 грамів вершкового масла  
  • 2 яйця  
  • Сіль – за смаком 
  • Рослинна олія – для фритюру 
Гарбузові пончики рецепт
Гарбузові пончики рецепт

Очистіть гарбуз та видаліть насіння. Вершкове масло варто заздалегідь дістати з холодильнику, воно має стати кімнатної температури. Молоко потрібно злегка підігріти на плиті.  

Готуємо опару для тіста. Для цього залийте в ємність тепле молоко та додайте дріжджі. Перемішайте масу та всипте столову ложку цукру та чотири столові ложки борошна. Ретельно перемішайте інгредієнти. Має вийти однорідна маса. Відставте опару на 20 хвилин в тепле місце.  

Тим часом приготуйте гарбузове пюре. Візьміть сотейник та перекладіть в нього очищений та нарізаний на кусочки гарбуз. Залийте водою та поставте на середній вогонь. Готуйте до м’якості. На це піде близько 10 хвилин після закипання води. Далі злийте всю воду та перекладіть гарбуз в миску. За допомогою блендера перемішайте гарбуз до однорідної консистенції.  

Візьміть окрему ємність, перекладіть сюди вершкове масло кімнатної температури, цукор, що залишився та яйця. За допомогою міксера перемішайте масу до однорідної консистенції. Додайте готове гарбузове пюре та ретельно перемішайте суміші ложкою. Суміші мають добре та рівномірно з’єднатись.  

До цього часу опара має піднятись в декілька разів. Додайте опару до гарбузової суміші та поступово всипайте борошно і сіль. Слідкуйте за консистенцією тіста, воно має бути м’яким та не липнути до рук. Готове тісто відставте в тепле місце, щоб воно підходило. Приблизно через годину воно має збільшитись в об’ємі.  

Робочу поверхню присипте борошном та розкатайте тісто в пласт товщиною 0,7 сантиметрів. Візьміть кондитерське кільце (можна замінити іншими кухонними речами) та виріжте коло. Візьміть пательню з високими бортиками та розігрійте рослинную олію. Викладіть затоговки пончиків, щоб вони немов плавали в олії. Обсмажте їх до золотистої скоринки.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.