М’яке, смачне та неймовірно ніжне: найвдаліший рецепт вівсяного печива, як у найкращих кондитерів

Смачно приготоване вівсяне печиво може стати справжнім хітом у вашій родині та серед родичів. Але як же зробити його таким чином, щоб тісто було м'яким та ароматним?

Магазинне вівсяне печиво зазвичай не користується особливою популярністю і серед дорослих, і серед дітей. Та коли ми відвідуємо кондитерські або кафе, заклади можуть запропонувати нам неймовірної якості вівсяне печиво, яке серйозно відрізняється від того, до якого ми звикли. Як же приготувати таке печиво вдома, дізнайтеся далі.

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці — 100 грамів
  • Арахіс — 100 грамів
  • Борошно — 170 грамів
  • Курячі яйця — 2 штуки
  • Вершкове масло — 200 грамів
  • Харчова сода — 1 чайна ложка
  • Сік лимону — 1 чайна ложка
  • Цукор — 150 грамів
  • Сіль — пів чайної ложки

Рецепт приготування вівсяного печива

Для початку варто обсмажити та почистити арахіс. Або ж можна придбати в магазині вже готовий. Його необхідно подрібнити у блендері.

Як приготувати вівсяне печиво

Вершкове масло дістаємо заздалегідь, щоб воно встигло стати м’яким. Вівсяні пластівці і також насипаємо у блендер та перетворюємо на порошок. Додаємо просіяне пшеничне борошно та арахіс. Вносимо вершкове масло та курячі яйця.

Усе добре перемішуємо та додаємо харчову соду, яку гасимо соком лимона. Також вносимо сіль та цукор. Усе добре перемішуємо. Тісто ділимо на 20 кульок.

Приготування вівсяного печива

Протвень застилаємо пергаментом, змащуємо його соняшниковою олією, а потім викладаємо кульки. У процесі випікання вони розтікуться. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Печиво ставимо випікатися на 25 хвилин. Після того, як дістанете його з духовки дайте йому застигнути, адже воно спочатку буде дуже м’яким.

За бажанням у цей рецепт ви також можете додавати родзинки, волоський горіх, фундук, шоколад, цедру лимона, тощо.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.