Рецепт неймовірно ніжних та повітряних котлет: лише один звичайний інгредієнт зробить їх ідеальними

Рецептів приготування котлет існує велика кількість, однак, чому в одних господинь вони виходять неймовірно легкими, а в інших досить важкі? Ми розповімо вам секрет!

Щоб приготувати ідеальні котлети недостатньо мати на руках рецепт. Справа в тому, що грає велику роль не тільки технологія приготування, але і якість продуктів, а також жорстке дотримання пропорцій.

Втім, якщо ви все зробите правильно, то у вас вийде неймовірно смачна страва, яка тішитиме не тільки вас своїм результатом, але і стане хітом на будь-якому столі, а домашні лише проситимуть у вас добавки. Давайте дізнаємося, як правильно приготувати котлети, щоб вони вийшли легкими, пишними та повітряними.

Інгредієнти

  • Фарш звичайний (курячий або свинячий) — 500 грамів
  • Цибуля — 6 штук
  • Хліб — 130 грамів
  • Молоко — 100 мілілітрів
  • Сіль — за смаком
  • Перець мелений — за смаком
  • Сухарі панірувальні — на око

Рецепт приготування ідеальних котлет

Для того, щоб зробити ідеальні котлети, для початку необхідно зробити свіжий фарш, посолити його та поперчити. Тим часом м’якість хлібу розмочуємо у молоці. Саме цей інгредієнт надасть нашим котлетам м’якість та легкість.

Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими
Рецепт неймовірно ніжних та повітряних котлет

Цибулю подрібнюємо та додаємо у м’ясну масу. Туди ж вносимо хліб. Все добре перемішуємо. Якщо ви не впевнені у тому, що котлети будуть триматися, додайте одне куряче яйце. Однак, майте на увазі, що яйце робить вироби більш важкими.

Як приготувати соковиті котлети, які не розвалюються
Рецепт неймовірно ніжних та повітряних котлет

Формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Сковороду з рослинною олією розігріваємо і викладаємо на її поверхню наші котлетки. Обсмажуємо вироби на середньому вогні з усіх сторін до появи хрусткої скоринки.

Пишні м'ясні котлети
Рецепт неймовірно ніжних та повітряних котлет

Якщо хочеться зробити їх менш жирними, викладаємо на паперові серветки, щоб олія увібралася в них.

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.