Як приготувати вдома тісто для піци, щоб воно вийшло “м’яким і ніжним”. Рецепт на воді й сухих дріжджах

Піца — популярна страва в усьому світі, яка подобається і дорослим, і дітям. Якщо приготувати начинку в домашніх умовах нескладно, то з тістом абсолютно інша історія.

Домашня піца – одна з улюблених страв у багатьох родинах. Господині готують її різними способами за різними рецептами. Найчастіше домашня піца випікається у духовці.

Класична піца потребує для свого приготування більше години часу. Але є й такі способи, які дозволять спекти піцу швидку, яка буде готова практично миттєво, щоб тішити і сім’ю, і несподіваних гостей.

Ті, хто люблять піцу і готові їсти її щодня, погодяться, що в цій смачній страві все важливо. І начинка, складена з найулюбленіших продуктів, і коржик-основа, яка цією начинкою наповнюється. Тонка (класична) або трохи товстіша (наближається за товщиною до звичних для нас пиріг), основа печеться з різних видів тіста. Це може бути прісне тісто, листкове бездрожжеве або навіть сирне. У кожному рецепті піци пропонується найкращий варіант тіста для тієї начинки, що становить її головну частину.

Для смачної піци необхідна перш за все смачна основа. Дріжджове тісто для улюблених ласощів можна купити в магазині. Але найкраще, якщо ви витратите трохи свого часу, і власноруч замісите дріжджове тісто, розкатаєте його, покладете на лист і наповніть начинкою. Для прискорення процесу можна використовувати швидкі сухі дріжджі. Але якщо ви хочете побалувати родину найсмачнішою випічкою, зробіть дріжджове тісто для піци за одним із простих рецептів на основі сухих дріжджів.

Інгредієнти

  • Борошно — 400 грамів
  • Тепла вода — 250 мілілітрів
  • Дріжджі — 10 грамів
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Цукор — 2 чайних ложки
  • Соняшникова олія — 50 мілілітрів

Рецепт приготування тіста

Для початку розігріваємо воду, робимо її ледве теплою. Розчиняємо цукор і декілька столових ложок борошна. Додаємо сухі дріжджі, добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. За цей час дріжджі мають подіяти.

Смачна піца за декілька хвилин - рецепт
Рецепт тіста для піци

Після цього додаємо сіль, просіяне борошно та соняшникову олію. Тісто добре замішуємо. Залишаємо його ще на годину.

Рецепт тонкого тіста для піци як в піцерії
Рецепт тонкого тіста для піци як в піцерії

Однак, його можна використовувати і одразу, адже воно виходить дуже тонким, і під час приготування встигне піднятися. Звісно, якщо ви дасте йому відпочити, коржик буде набагато смачнішим.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?