Смачний рецепт легкої та ситної картопляної запіканки з сиром: ваші близькі будуть просити добавки

Багато людей полюбляють запіканки, але мало хто любить її готувати, адже цей процес здається доволі складним, багатоетапним і довгим. Але насправді ж це не довше, ніж готувати борщ.

Запіканка – це смачна альтернатива багатьом основним стравам, які можуть приїдатися. А коли хочеться розбавити свій раціон чимось більш цікавим та оригінальним, на допомогу приходять рецепти запіканок.

Смачна запіканка на вечерю

Отже, приготуйтеся до того, що зараз ми вам розкажемо рецепт найсмачнішої картопляної запіканки з м’ясом, сиром та овочами. А для цього вам знадобляться такі інгредієнти як:

  • Картопля – 10 штук
  • Фарш – 1 кілограм на вибір (індичка/свинина-яловичина)
  • Томати – 5 штук
  • Цибуля – 1 штука
  • Майонез
  • Твердий сир – 200 грамів
  • Сіль, спеції – за смаком

Тепер, коли ми в курсі, що нам потрібно і маємо всі необхідні продукти, можна розпочинати сам процес приготування. Отже, фарш змішуємо із сіллю та спеціями, додаємо все за смаком. Фарш варто добре відбити, аби він ба більш ніжним, а потім  і відставити убік.

Переходимо до овочів, спочатку картоплю потрібно очистити, промити й нарізати тонкими слайсами. Наступний етап: беремо томати та цибулю та акуратно нарізаємо кільцями

Коли ми підготували всі інгредієнти, беремо противень і починаємо формувати запіканку. Всі продукти треба викласти шарами: картопля, майонез, томати, фарш, цибуля. А тепер повторюємо ці шари ще раз в такій самій послідовності. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо протягом 45 хвилин, в кінці натираємо твердий сир і випікаємо ще 5-7 хвилин.

Готова картопляна запіканка з сиром

Тепер, коли наша запіканка готова її можна подавати на стіл  та насолоджуватися неймовірним смаком та готуйтеся приймати компліменти від рідних, адже смак їм точно сподобається.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.