М’ясо з баклажанами по-грузинськи: рецепт смачної страви, яка стане хітом на святковому столі

Мʼясо та баклажани — неймовірне поєднання. У цьому особливо розуміються грузини, які подарували світу смачну страву з цих продуктів. І ви обов'язково маєте її спробувати!

М’ясо з овочами – чудовий варіант для вечері. Такі страви виходять дуже смачними, поживними, а головне корисними. М’ясо містить велику кількість білка, а клітковина, що міститься в овочах (особливо в червоних і зелених), сприяє його швидкій переробці, тому після такої вечері у вас не з’явиться почуття тяжкості.

Рецептів приготування м’яса з овочами існує безліч, і в кожному з них є свої хитрощі та нюанси. М’ясо (свинина або яловичина) не повинно бути занадто жирним і пісним, інакше страва вийде важкою і її не врятують овочі. Його готують разом із морквою, болгарським перцем, селерою, цибулею, кольоровою капустою, броколі, стручковою квасолею, помідорами, кабачками та картоплею. М’ясо промивають, нарізають на порційні шматочки і за потреби відбивають і навіть маринують. Його обсмажують або тушкують у спеціальному соусі або прямо з овочами. Крім овочів для приготування страви можна використовувати печериці, а також соєвий соус, різноманітні спеції та приправи. Крім того, м’ясо з овочами можна запекти в духовці в горщиках, на деку або в рукаві.

Інгредієнти

  • 400 г м’яса
  • 2 баклажани
  • 2 помідори
  • 2 головки цибулі
  • 1 морква
  • майонез/сметана
  • часник
  • спеції
  • перець
  • сіль

Як приготувати смачні баклажани з м’ясом

Нарізати вимиті баклажани кільцями, підсолити, на півгодини прибрати в холодильник, порізати на шматочки м’ясо, перекласти на дно мультиварки, викласти на нього півкільця цибулі, присмажити прованськими травами, сіллю, лавровим листом, перцем, гірчицею.

Рецепт смачного мʼяса з баклажанами

Покласти на цибулю шар баклажанів, а на нього нарізані кільцями помідори, покрити сіточкою з майонезу, наступним шаром викласти натерту моркву із зеленню, дрібно нашинкований часник, баклажани, помідори, присмажити перцем, змастити майонезом.

Як приготувати смачні баклажани з м’ясом

Виставити мультиварку на режим “Випічка”, тушковані баклажани з м’ясом у мультиварці будуть готуватися у власному соку 40 хвилин, для страви найкраще використовувати молоді, синьо-чорні, витягнуті, трохи недозрілі плоди баклажанів, а майонез можна замінити сметаною.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.