Заправка для борщу: рецепт найпопулярнішої заготівлі на зиму, без якої смачний обід просто неможливий

Неможливо уявити обід української сім'ї без борщу, який став легендою далеко за межами нашої Батьківщини. Приготування даної страви може забрати багато часу, а тому на допомогу господиням приходять заготівлі.

Важко уявити сучасну домашню кухню без страви, як борщ. Один з найбільш корисних, смачних та поживних супів міцно увійшов також у меню багатьох кафе та ресторанів. Кожна господиня дбайливо зберігає хоча б один рецепт, за яким варить справжній український борщ. Ця ситна, ароматна перша страва відома у всьому світі. Численні його варіації користуються популярністю у ресторанах. А в домашньому меню воно є найулюбленішим у багатьох сім’ях.

Справжній борщ по-українськи завжди вариться з використанням свинини та сала, великої кількості різноманітних овочів та зелені. Ароматні часникові пампушки і свіжа сметана прикрашають цю першу страву, що дарує насолоду і ситість.

Борщ, зварений зі свіжих овочів, заправлений сметанкою та посипаний свіжою зеленню – домашня страва, яка у будь-якій родині зустрічається із захопленням. Щоб пригощати домашніх смачним супом, що зберіг всі вітаміни свіжозібраних літніх овочів навіть у зимовий період, варто витратити трохи часу, щоб зробити борщ на зиму за одним із численних рецептів. У будь-який момент можна зварити м’ясний бульйон і відкрити запасну баночку з головними складовими борщу, щоб отримати повноцінну смачну страву буквально за кілька хвилин.

Інредієнти

  • Буряк – 3 кг
  • Болгарський перець червоний – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Оцет 9% – 125 мл
  • Олія рослинна – 1 склянка
  • Цукор –1 склянка
  • Сіль – 3 ст.

Як приготувати смачну заправку для борщу

Вимити та почистити овочі, викласти шарами в ємність. Спочатку цибуля, порізана півкільцями. Потім буряк, потертий крупно. Далі так само потерту моркву. Перець порізаний тоненькою соломкою, помідори, порізані на півкільця.

Борщ
Рецепт смачної заправки до борщу

Посипати сіллю, цукром. Полити олією, оцтом. Перемішати, виставити тихий вогонь. Коли виділиться сік, збільшити полум’я, готувати 25 хвилин.

Рецепт приготування неймовірної заправки до борщу

У гарячому вигляді розкласти по банках і закатати. Заправка для борщу взимку буде простою знахідкою. Потрібно буде зварити бульйон, покласти картоплю, капусту, трохи поварити. Покласти заправку з банки, подрібнений часник, через 7-10 хвилин можна подавати смачний борщ зі сметаною та зеленню.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.