Смак літа: рецепт молодої картоплі з салом та секретним інгредієнтом, який не використовувала навіть бабуся

В літній період великою популярністю користуються страви з молоденької картоплі, особливо вирощеної власноруч, своїми силами. Ми пропонуємо рецепт з секретним інгредієнтом, який додасть яскравості до смаку.

У сучасному світі прогресивних технологій, фахівці зі сфери кулінарії пропонують широкий асортимент рецептів популярних традиційних страв, але з певними секретами, які змусять гостей родини повертатися до них ще.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати найпопулярнішу літню страву – молоду картоплю з салом та маком, що не займе багато фінансових витрат та часу проведеного на кухні.

Для приготування вам знадобляться:

  • 800 г молодої картоплі;
  • 40 г маку;
  • 80 г сала;
  • 5 шт. зубчиків часнику;
  • сіль, духмяний перець за смаковими побажаннями.

Покроковий спосіб приготування:

  1. У будь-яку посудину залийте холодною водою картоплю приблизно на 20-30 хвилин, потім очиститіть її зручним для вас способом.
  2. У каструлю варто насипати очищену картоплю, заливши поверх холодною водою, посолити на власний розсуд та варити протягом 25 хвилин.
  3. Далі працюємо з маком. Необхідно добре обсмажити на сухій, розігрітій пательні декілька хвилин і висипати в будь-яку кухонну тарілку.
  4. Сало необхідно нарізати на дрібні частинки, посмажити до вигляду шкварок, далі поступово зменшуємо вогонь плити. Потім до сала додаємо посічений у дрібному вигляді часник та обсмажуємо на зовсім малесенькому вогні декілька секунд, приблизно 10, але не більше 15.
  5. Залишився завершальний етап приготування літньої страви. Приготовану картоплю додаємо до шкварок, просмажуємо все та в кінці посипаємо секретним інгредієнтом – маком. Подавати можна за вашими смаковими вподобаннями, з юшкою чи зверху посипати запашним кропом.
Молода картопля з салом та секретним інгредієнтом

Можна починати дегустацію з рідними або гостями вашого дому. Всім смачного!

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.