На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного і ніжного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Більшість господинь уникає складних рецептів випічки, адже у випадку невдачі ми отримуємо зіпсований настрій та викинуті на вітер гроші. Але є рецепти, які виключають подібний розвиток подій.

Овочеві пироги — це окремий вид задоволення. Окрім приємного смаку та відчуття ситості, ми отримуємо неймовірний набір мікроелементів та вітамінів, що звісно тільки більше приваблює нас у подібних справах. Однак, невдалий досвід приготування такої смакоти або ж несмачний пиріг в гостях можуть зіпсувати все враження від даного делікатесу.

Все ж таки дуже важливо приготувати його не тільки зі свіжих та якісних інгредієнтів, але й знати деякі секрети, які обов’язково знадобляться при приготування. Зокрема, бажано обирати молоду капусту, яка буде легко пропікатися та залишиться ніжною на смак. Увагу тісту також необхідно приділити, хоча досвідчені домогосподині вже давно знають, як замінити домашнє тісто покупним.

Якщо ви наберетеся терпіння, проявите фантазію та творчість, а також не боятися помилок, приготування капустяного пирога перетвориться на доволі приємну розвагу з смачним результатом.

Інгредієнти

  • Капуста – 1 штука
  • Вершкове масло – 100 грамів
  • Сіль – за смаком
  • Яйця курячі – 3 штуки
  • Кефір – 1.5 склянки
  • Сметана – 1 столова ложка
  • Борошно – 1.5 склянки
  • Сода – 0,5 чайної ложки

Як приготувати смачний пиріг з капустою

Для початку необхідно нарізати капусту та дати соку зтекти. Лише після цього овочі можна використовувати для подальшого приготування пирога. Обов’язково посоліть та за бажанням поперчіть.

Пиріг з лаваша з курячим фаршем
Пиріг з лаваша з капустою

Для приготування тіста збити яйця із сіллю, кефіром чи сметаною. Борошно потрібно перемішати з содою, всипати в суміш кефіру. Тісто має бути напіврідким, як для приготування оладок. Якщо не хочеться возитися з тістом можна взяти лаваш.

Начинку викласти у форму.
Вершкове масло розтопити на водяній бані та полити капусту ним зі сметаною.

Швидкий заливний пиріг з капустою з мінімумом тіста і максимумом начинки
Швидкий заливний пиріг з капустою з мінімумом тіста і максимумом начинки

Залити масу тістом, пекти протягом 30-40 хвилин за температури 180 градусів. Або ж загорнути начинку у лаваш, викладаючи інгредієнти шарами.

Перевернути готову страву на тарілку та подати до столу у теплому вигляді. Випічку можна посипати тертим твердим сиром.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.