Помер чоловік королеви Єлизавети ІІ принц Філіп, який нещодавно переніс хворобу: усі подробиці

Сьогодні, 9 квітня 2021 року, стало відомо про смерть чоловіка королеви Єлизавети ІІ принца Філіпа. Королівська родина понесла велику втрату.

Йому було 99 років. У 2021 він пережив коронавірус, але серце не витримало і сьогодні, 9 квітня, не стало чоловіка королеви Єлизавети ІІ. За свідченням родини, помер принц Філіп вранці у замку Віндзор.

Чоловіка називають справжнім довгожителем серед усіх членів королівської родини. Цікаво, що він є рекордсменом за віком і серед усіх чоловіків, які одружувалися з британськими королевами.

Разом з Єлизаветою ІІ, принц Філіп встановив новий курс монархії у Великій Британії.

У 1946 році він попросив дозволу у батька майбутньої королеви дозволу на одруження з нею. Лише у 1947 році сталися заручини і після них вже весілля.

Молоді принц Філіп та Єлизавета ІІ. Фото взято на просторах мережі.

Коли на престол стала Єлизавета, Філіп став її підтримувати у всіх починаннях, проте не забував, що може нести роль модерніста у політиці. Чоловік королеви став першим британським монархом, який відкрито почав спілкуватися з медіа – дав інтерв’ю телевізійному ЗМІ (до цього королівська родина спілкувалася з народом шляхом радіорепортажів).

Він також брав участь у трансляції коронації Єлизавети ІІ та навіть організував у 1969 році зйомки документального фільму про родину.

Малювання було хобі принца Філіпа. Фото взято на просторах мережі.

Цікаво, що чоловіка вже “поховали” у 2019 році. Тоді у британських ЗМІ пройшла звістка про те, що Філіп помер. Втім, згодом виявилося, що це помилково одно з інформаційних агенцій опублікувало новину. Інформація була заготовлена раніше на випадок трагедії.

Схожі статті

Залишила Ані Лорак без роботи і вижила її зі сцени? Тіна Кароль виявилася “білим кардиналом” України

15 років тому публіка здебільшого порівнювала Ані Лорак та Тіну Кароль. Подейкували, що остання намагається вкрасти успіх у своєї колеги, і навіть і нібито позичила в неї свій псевдонім.