Безкоштовні пакети в АТБ і Варусі: чого чекати після 10 грудня та чи приберуть кульки в супермаркетах

З 10 грудня 2021 року в супермаркетах України вводяться обмеження на використання поліетиленових пакетів-майок, які є дуже популярними серед покупців. Зазвичай, саме в такі пакети пакуються овочі, фрукти, цукерки, горіхи та інші продукти, тож чого відтепер чекати клієнтам АТБ і Варуса?

В рамках боротьби з пластиком задля покращення екологічної ситуації в світі Україна вводить плату за звичайні целофанові пакети-майки, які до цього були безкоштовними у продуктових магазинах. Хоча насправді вони і раніше не були безкоштовними – їхня ціна входила у вартість середнього чеку. Однак тепер покупці будуть вимушені за кожен такий пакетик платити окремо.

Скільки коштуватимуть одноразові пакети

В проекті Мінекономіки пропонуються такі мінімальні ціни на різні види пластикових пакетів з товщиною стінок більше 50 мікрометрів:

  • без ручок і бокових складок – 2 гривні;
  • без ручок з боковими складками – 2,5 гривень;
  • з ручками без бокових складок – 2,5 гривень;
  • з ручками і боковими складками – 3 гривні.

Враховуючи, що це мінімальні ціни, будьте готові до того, що вони не остаточні. Скільки саме коштуватимуть одноразові пакети, вирішуватиме торгова мережа вже.

Що буде з безкоштовними пакетами в АТБ і Варусі
Що буде з безкоштовними пакетами в АТБ і Варусі

Які пакети будуть безкоштовними

Пропозиція про введення плати торкається не всі види упаковки. Так, безкоштовними можуть залишитися пакети без бокових складок шириною до 225 мм, у які пакуються риба і м’ясо, сипучі продукти та лід. При цьому їхня глибина не має перевищувати 34,5 см, а довжина – 4,5 см. Також мінімальні ціни не розповсюджуються на біорозкладні пакети.

Чого чекати покупцям АТБ і Варуса після 10 грудня

У великих українських мережах супермаркетів вже відреагували на нововведення у законодавстві. Так, в АТБ маленькі тонкі пакети для первинної упаковки залишаються в обороті до кінця 2022 року безкоштовними. На інші буде встановлена мінімальна ціна.

У Варусі наголошують, що хвилюватися через те, що пакети-майки повністю зникнуть з торгового залу, не варто. Ця мережа супермаркетів використовує надтонкі пакети товщиною до 15 мкм, обмежені розмірами, які на даний момент під заборону не підпадають.

Схожі статті

Від кохання до ненависті один крок: чому Єфросиніна ворогує з Горбуновим, Кондратюк з Козловським та інші

В українському шоу-бізнесі часто виникають непорозуміння між зірками, серед них опинились: Ольга Фреймут та Сергій Притула, Віталій Козловський та Ігор Кондратюк, Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов.

Мозгова з каре, Білик з довгим рудим волоссям: як виглядали українські зірки 25 років тому-легенди естради

Ірина Білик оприлюднила ретро-фото, на якій позувала з молодою Оленою Мозговою та її знаменитим батьком – композитором та музикантом Миколою Мозговим. Тепер усі гадають, який це рік?

“Тиждень в реанімації”: В’ячеслав Узелков розповів про свою хворобу і тимчасову втрату пам’яті

В'ячеслав Узелков вперше вийшов на зв'язок після кількох операцій та тривалого перебування в реанімації. Раніше чоловіку діагностували тромб у серці, тромб в аорті та гангрену ноги.

Чому Лілія Ребрик, якщо її батьки Тодорюк, а чоловік – Дикий: особливий секрет знаменитості вийшов назовні

Знаменита українська телеведуча Лілія Ребрик публічно розповіла, чому обрала доволі посереднє прізвище для свого сценічного імені, якщо мала на вибір інші круті варіанти.

Залишила Ані Лорак без роботи і вижила її зі сцени? Тіна Кароль виявилася “білим кардиналом” України

15 років тому публіка здебільшого порівнювала Ані Лорак та Тіну Кароль. Подейкували, що остання намагається вкрасти успіх у своєї колеги, і навіть і нібито позичила в неї свій псевдонім.

Хтось віддає, а хтось забирає собі: Як Володимир Остапчук та Олександр Волошин ділили майно із ексдружинами

Розлучення зіркових пар завжди привертають до себе увагу користувачів мережі. Інколи вони перетворюються на публічний скандал, особливо, коли тема починає стосуватись поділу майна.