В автомобілі визначили поверхні з високим ризиком зараження

Як відомо, машина не розкіш, а засіб пересування. Та як навчитися з нею поводитися безпечно у період епідемії коронавірусу, розкажемо.

За період епідемії коронавірусу вчені дійшли думки, що найбезпечнішим способом захисту є часте і ретельне миття рук та обробка їх антисептичними засобами.

Але до цього часу немає однієї думки з приводу того, як  довго вірус може виживати на різних поверхнях.

Дехто стверджує, що на твердих пластиках і металах він може бути активним до дев’яти днів. І якщо в будинку предметів з таких матеріалів не так вже й багато, то, коли мова заходить про автомобілі, ситуація повністю змінюється.

Ми по декілька разів на день сідаємо і виходимо з машини. Між цим буваємо у різних місцях і деремося руками за десятки речей.

Звичайно, коли ми в салоні і на вулиці сонячно, то ультрафіолетові промені частково вбивають вірус. А що робити тим, в кого скла затоновані і вони  блокують частину сонячного світла, що надходить в салон? Це означає, що його треба ретельно чистити.

Для цих цілей найкраще підійдуть розчини, вміст спирту в яких становить не менше 70%, повідомляє GulfNews.

І це – ізопропіловий спирт, бо він безпечний практично для всіх матеріалів − від пластика до пофарбованого хрому, тканинної оббивки і шкіри.

Якщо його немає, то краще не ризикувати, а скористатися звичайною водою з милом. Використовувати відбілювач або перекис водню не можна, оскільки, крім коронавіруса, вони також можуть «вбити» і поверхні.

Методом практичного дослідження були визначені найбрудніші предмети в автомобілі.

Це кермо. Саме воно вимагає найбільше уваги під час чищення салону.

Крім цього, ретельно варто вимити дверні ручки − причому як всередині, так і зовні.

Наступними за важливістю є важіль перемикання передач, гальмо стоянки, кнопки клімат-контролю, елементи управління склопідйомниками з електроприводом.

Слідом за ними − елементи управління інформаційно-розважальною системою, двірниками і поворотниками.

Потім, звісно, сигнальні важелі, підлокітники дверей пасажира і водія, а також регулятори сидінь.

А найбруднішими після керма виявилися ручка магнітоли і ремені безпеки.

Втім, якщо вам дорога ваша безпека і безпека ваших рідних, то ви будете дотримуватися правил і ретельно мити свою машину, – вважають спеціалісти.

Схожі статті

Після пластики стали, що сестри: молода дружина Павліка показала родичку, на яку стала дуже схожа

Молода дружина Віктора Павлика Катерина Репяхова показала найрідніших людей, які давно мешкають за кордоном. Двоє фото вже зробили собі пластику.

Анастасія Приходько розповіла про хворобу та зізналась, хто винен у погіршенні її здоров’я: “Серце та тиск”

Знаменита українська співачка Анастасія Приходько вразила зізнанням про те, що в неї значно погіршилося здоров'я. Також артистка розповіла, що саме стало причиною.

Від кохання до ненависті один крок: чому Єфросиніна ворогує з Горбуновим, Кондратюк з Козловським та інші

В українському шоу-бізнесі часто виникають непорозуміння між зірками, серед них опинились: Ольга Фреймут та Сергій Притула, Віталій Козловський та Ігор Кондратюк, Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов.

Мозгова з каре, Білик з довгим рудим волоссям: як виглядали українські зірки 25 років тому-легенди естради

Ірина Білик оприлюднила ретро-фото, на якій позувала з молодою Оленою Мозговою та її знаменитим батьком – композитором та музикантом Миколою Мозговим. Тепер усі гадають, який це рік?

“Тиждень в реанімації”: В’ячеслав Узелков розповів про свою хворобу і тимчасову втрату пам’яті

В'ячеслав Узелков вперше вийшов на зв'язок після кількох операцій та тривалого перебування в реанімації. Раніше чоловіку діагностували тромб у серці, тромб в аорті та гангрену ноги.

Чому Лілія Ребрик, якщо її батьки Тодорюк, а чоловік – Дикий: особливий секрет знаменитості вийшов назовні

Знаменита українська телеведуча Лілія Ребрик публічно розповіла, чому обрала доволі посереднє прізвище для свого сценічного імені, якщо мала на вибір інші круті варіанти.