Зірки, які були російськомовними і перейшли на державну мову з початку війни: Дорофєєва, Дантес, Горова й інші

Після двадцять четвертого лютого багато чого помінялося - життя розділилося на до та після. Це неабияк вплинуло на кожного з нас, наприклад, багато хто перейшов на українську.

Двадцять четверте лютого стало переломним моментом для кожного з нас. Менше, ніж за два дні буде рік від того моменту, коли всередині українців перевернулося все – цілий світ. Саме з початком повномасштабної війни багато хто подивився на різні питання по-різному. Одним із ключових стало питання державної мови. Майже всі публічні люди перейшли на українську, якщо раніше говорили російською. Навіть якби вони того робити не хотіли, українська аудиторія шанувальників та шанувальниць вимагала.

Безліч українських зірок свідомо перейшли на державну мову. Це їхній вибір та принципова позиція.

Надя Дорофєєва

Після початку повномасштабної війни співачка почала вести свою сторінку в Інстаграмі українською мовою. Ба більше – жінка тепер пише пісні лише державною. Окрім цього, Надія Дорофєєва спілкується українською і в побуті. Уже так звикла, що й не помічає.

Надя Дорофєєва
Надя Дорофєєва

Володимир Дантес

Популярний співак Володимир Дантес, так само як і його колишня дружина Надя Дорофєєва, усе життя говорив російською мовою. Він зізнався, що був одним із тих, хто розмивав кордони між Україною та країною-агресоркою. Та все ж у червні чоловік перейшов на українську мову, а ще випустив пісню, де зазначив, що говорити державною треба та модно.

Володимир Дантес
Володимир Дантес

Ірина Горова

Знаменита українська співачка почала спілкуватися тільки державною мовою ще за місяць до початку повномасштабної війни. Її вибір – суперсвідомий. Ірина розповідала, що це її власне бажання. Вона вчила українську в школі, вела документи, працюючи в банку, теж українською, проте з впливом оточення якось почала говорити російською. Та до цього більше не повернеться.

Ірина Горова
Ірина Горова

Наталка Денисенко

Знаменита акторка Наталка Денисенко говорила російською досить довго, навіть тоді, коли почалася повномасштабна війна, однак усе-таки вирішили разом із чоловіком: пора говорити лише державною.

Наталка Денисенко
Наталка Денисенко

Схожі статті