В Україні підвищать розмір виплат при народженні дитини: коли та наскільки збільшать допомогу батькам

Уряд підтримав законодавчу ініціативу, яка передбачає збільшення розміру виплат батькам при народженні дитини або при усиновленні.

Рішення було прийнято на засіданні КМУ в середу 26 травня, про що відразу ж у себе в Telegram-каналі повідомив прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль. Розмір матеріальної допомоги не переглядався з 2014-го, хоча за минулі 7 років ціни істотно зросли, причому абсолютно на все.

Прем'єр міністр України Денис Шмигаль
Діючий прем’єр міністр України Денис Шмигаль

Скільки тепер будуть виплачувати батькам і усиновителям

На даний момент виплати становлять 41280 гривень, в перерахунку на доларовий еквівалент з 2014-го по 2021-й ця сумя знизилася з 2612 до 1490 доларів. Новий документ передбачає підвищення розміру виплат до 50000 гривень. Як і раніше, частина допомоги, а саме 25% буде виплачуватися одразу, решта ж 75% — рівними частинами протягом наступних 36 місяців.

На збільшення дитячих не варто розраховувати раніше 2023 року, проте в майбутньому цей показник буде своєчасно підвищуватися на прогнозну інфляцію. Тобто уряд обіцяє, що допомога батькам продовжить збільшуватися і надалі.

Гроші
Державні виплати

Інші зміни

Крім вищевказаного, прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін підтримав рішення вдосконалити систему усиновлення дітей з точки зору інтересів дитини, включаючи збільшення рівня прозорості цього процесу.

Також до Кодексу адміністративних правопорушень внесуть зміни, які стосуватимуться відповідальності за порушення прав дітей та за халатне ставлення до цього питання з боку відповідальних чиновників.

Перераховані ініціативи приурочені до Дня захисту дітей 1 червня.

Схожі статті

Це був не піар-хід: Руслана Писанка знайшла своє щастя в 47 і стала дружиною молодшого за себе бізнесмена

Руслана Писанка змогла знайти своє кохання в 47 років, незважаючи на невдалі спроби: як телеведуча та акторка познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком?

Міні-копія, тільки без переднього зуба: Юрій Горбунов показав свого первістка, який не хоче в школу

Продюсер Юрій Горбунов у перервах між відрядженнями та гастролями із задоволенням проводить час із сім'єю – коханою дружиною та двома синами.

Після пластики стали, що сестри: молода дружина Павліка показала родичку, на яку стала дуже схожа

Молода дружина Віктора Павлика Катерина Репяхова показала найрідніших людей, які давно мешкають за кордоном. Двоє фото вже зробили собі пластику.

Анастасія Приходько розповіла про хворобу та зізналась, хто винен у погіршенні її здоров’я: “Серце та тиск”

Знаменита українська співачка Анастасія Приходько вразила зізнанням про те, що в неї значно погіршилося здоров'я. Також артистка розповіла, що саме стало причиною.

Від кохання до ненависті один крок: чому Єфросиніна ворогує з Горбуновим, Кондратюк з Козловським та інші

В українському шоу-бізнесі часто виникають непорозуміння між зірками, серед них опинились: Ольга Фреймут та Сергій Притула, Віталій Козловський та Ігор Кондратюк, Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов.

Мозгова з каре, Білик з довгим рудим волоссям: як виглядали українські зірки 25 років тому-легенди естради

Ірина Білик оприлюднила ретро-фото, на якій позувала з молодою Оленою Мозговою та її знаменитим батьком – композитором та музикантом Миколою Мозговим. Тепер усі гадають, який це рік?