Стало відомо, наскільки виростуть виплати на дітей у 2021 році

Соціальні виплати сім'ям з дітьми в наступному році планують підвищити в три етапи.

Соціальні виплати для сімей з дітьми у наступному році в Україні незначно, але зростуть. Очікуване підвищення пов’язане зі зростанням прожиткового мінімуму, до якого деякі з них прив’язані. Тож в наступному році відбудеться збільшення допомоги дітям-сиротам та мінімальної декретної допомоги для не працюючих мам. Збільшення дитячих виплат почнеться вже в грудні поточного року.

Соціальні виплати на дітей у 2021 році

З 1 грудня 2020 року мінімальний прожитковий мінімум для діток до 6 років становитиме 1921 гривню, для дітей від 6 до 18 років – 2395 гривень. З 1 липня наступного року ці суми виростуть до 2013 гривень і 2510 гривень відповідно. 1 грудня 2021 року заплановане наступне збільшення – до 2100 гривень і 2618 гривень.

Також в Україні будуть збільшені і виплати на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

Так, на дітей до 6 років виплата становитиме: з 1 грудня цього року року – 3803 гривні, з 1 липня 2021 року – виросте до 5033 гривні, з 1 грудня 2021 року – 5250 гривень.

Для дітей від 6 до 18 років: з 1 грудня поточного року – 5988 гривень, з 1 липня 2021 року – 6275 гривень, з 1 грудня 2021 року – 6545 гривень.

Мама з дітьми
Мама з дітьми

Виростуть і державні виплати для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування і для дітей з інвалідністю, які перебувають під опікою. Такі соціальні виплати повинні становити не менше 3,5 мінімальних прожиткових мінімумів, і з 1 грудня поточного 2020 року на дітей до 6 років будуть виплачувати 6724 гривні, на дітей від 6 до 18 гривень – відповідно, 8383 гривні.

Допомога одиноким матерям

Мами, які виховують дитину самостійно, мають право отримувати соціалну допомогу в розмірі різниці між 100% прожиткового мінімуму та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одного члена сім’ї.

Декретні виплати

Розмір декретних виплат відповідно до закону дорівнює 100% від середньої зарплати за місцем офіційної роботи майбутньої мами.

Жінки – ФОПи також мають право на декретні, тому що вони постійно сплачують ЄСВ, розмір їхніх виплат залежить, власне, від їхнього офіційного доходу.

Не працевлаштовані жінки теж мають право на декретні виплати. У цьому випадку розмір їхніх виплат буде дорівнювати 25% від мінімального прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Тож ці виплати також дещо виростуть. З 1 грудня поточного року ця сума буде складати 2383 гривні, з 1 липня – 2635 гривень, з 1 грудня 2021 року – 2749 гривень.

Допомога при народженні дитини у 2021 році

У держбюджеті на 2021 рік щодо цих виплат змін вносити не планують і жінки-матері будуть продовжувати отримувати допомогу в розмірі 41280 гривень. Як і раніше, 10320 гривень будуть виплачувати мамі відразу, а решту суми – по 860 гривень в місяць до трьох років щомісяця.

Схожі статті

Хто він – непростий колишній Могилевської: не може її забути, згадує на кожному кроці і зайшов надто далеко

Знаменита українська співачка Наталія Могилевська не так давно розповіла про нового чоловіка у своєму житті. Завдяки Валентину вона нарешті відчула себе щасливою.

Це був не піар-хід: Руслана Писанка знайшла своє щастя в 47 і стала дружиною молодшого за себе бізнесмена

Руслана Писанка змогла знайти своє кохання в 47 років, незважаючи на невдалі спроби: як телеведуча та акторка познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком?

Міні-копія, тільки без переднього зуба: Юрій Горбунов показав свого первістка, який не хоче в школу

Продюсер Юрій Горбунов у перервах між відрядженнями та гастролями із задоволенням проводить час із сім'єю – коханою дружиною та двома синами.

Після пластики стали, що сестри: молода дружина Павліка показала родичку, на яку стала дуже схожа

Молода дружина Віктора Павлика Катерина Репяхова показала найрідніших людей, які давно мешкають за кордоном. Двоє фото вже зробили собі пластику.

Анастасія Приходько розповіла про хворобу та зізналась, хто винен у погіршенні її здоров’я: “Серце та тиск”

Знаменита українська співачка Анастасія Приходько вразила зізнанням про те, що в неї значно погіршилося здоров'я. Також артистка розповіла, що саме стало причиною.

Від кохання до ненависті один крок: чому Єфросиніна ворогує з Горбуновим, Кондратюк з Козловським та інші

В українському шоу-бізнесі часто виникають непорозуміння між зірками, серед них опинились: Ольга Фреймут та Сергій Притула, Віталій Козловський та Ігор Кондратюк, Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов.