Люди з надздібностями, що живуть серед нас

Хоча б раз у житті ми дивилися фільми про людей з наздібностями і думали: «Як воно жити з супездібностями?».

Суперздібності, або надздібності, це точно не вигадка сценаристів та режисерів Голлівудських фільмів. Такі люди живуть і серед нас, але ми їх не помічаємо, бо зовнішньо вони від звичайних людей нічим не відрізняються.

Надздібності проявляються або від тренувань, або це мутації певних генів, або хвороба.

Пам’ятаєте медичний серіал «Доктор Хаус»? Там була дівчинка з аналгезією, тобто вродженою нездатністю відчувати біль. Думаєте фантазії сценариста або він передивися фільмів про супергероїв? А от і ні. Така вада чи перевага, вирішуйте самі, існує насправді. Здавалося б, ну що тут такого поганого у тому, що не відчуваєш біль. Насправді це серйозне порушення генів. Людина з таким відхиленням повинна дуже добре знати анатомію і постійно слідкувати за собою, щоб не завдати собі шкоди. А батьки таких дітей мають постійно стежити, що вони не хапалися за гарячі і гострі предмети, не розлили на себе щось гаряче чи ще якось не травмували себе.

Тім Криндланд - людина, що не відчуває болю
Тім Криндланд – людина, що не відчуває болю

Є люди з поганим зором. Не дуже зручно і приємно постійно носити окуляри або лінзи, а без них бути сліпим, як кріт. Але як живуть люди, у яких зір набагато гостріший, ніж у тих, у кого ідеальний зір? У Вероніки Сайдер зір у 20 разів гостріший, аніж у більшості людей на планеті. Вона здатна розрізняти найдрібніші предмети на далекій відстані і чітко побачити двох людей з відстані понад 1,5 метри.

У всіх були періоди, коли доводилося не спати ніч або кілька ночей підряд, а після цього засинали, як убиті. А от в’єтнамець Тхай Нгок не спить вже 40 років. За всіма медичними показниками чоловік абсолютно здоровий і не має жодних відхилень. В’єтнамець пробував усі можливі способи, щоб заснути, але марно. Сам чоловік пов’язує таку свою особливість з перенесеною давно лихоманкою.

Тхай Нгок
Тхай Нгок

Знайомі ситуації, коли спізнюєтеся, а ліфт, як на зло не їде чи транспорт втік з-під носа чи застрягли в заторі і до місця призначення ще далеко? Тоді і починаються думки про те, що було б добре швидко пересуватися. Такі люди є. І я не про Флеша з фантастичних фільмів. Насправді у таких людей відбулися зміни у гені, що відповідає за роботу м’язів і називається спортивним. Такі люди досягають не абияких результатів у спорті і стають чемпіонами.

Дін Карнасез
Дін Карнасез

Мати суперздібності, звичайно, добре. Але як з ними живуть люди, які їх мають, те ще питання. Здається, що з деякими здібностями вони б з радістю розпрощалися.

Схожі статті

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?