В Україні хочуть дозволити виїзд чоловікам за кордон, але є умови: хто зможе покидати країну під час війни

Під час війни з України виїхало величезна кількість людей, і в тому числі чоловіки, хтось легально, хто нелегально. Адже способів зберегти себе в безпеці багато, та не всі вони є законними.

В Україні з 24 лютого 2022 року є певні обмеження на виїзд громадян, зокрема це стосується чоловіків, бо з жінками та дітьми все набагато простіше, вони можуть в будь-який момент виїхати в ту країну, яку обрали. В перші 2-3 місяці люди масово виїжджали з території України, тому що були постійні обстріли, небезпека та загроза для життя. Більша частина тих, хто виїхав – це діти, жінки та пенсіонери.

Хто з чоловіків може виїхати за кордон
Хто з чоловіків може виїхати за кордон

Також виїхало багато чоловіків, але право виїзду за кордон мають публічні люди, оскільки вони мають вплив на закордонну публіку ма мають важливу місію на культурному та волонтерському фронті. А також чоловіки старше 60-ти років можуть сміливо пересуватися країнами. Або ж чоловіки, які не можуть йти на фронт через ті чи інші причини, але є призовного віку.

Та днями у Кабінеті Міністрів оголосили про новий закон, який дозволить деяким сегментам чоловіків виїжджати за кордон. Сюди входять студенти, спортсмени та інші громадяни, які не підлягають мобілізації. Але ці чоловіки повинні мати узгодження із Військкоматом. Також такі чоловіки повинні взяти на себе відповідальність повернутись до країни чітко у визначений термін, на який вони не підлягають мобілізації. Або ж є інший варіант – протягом 30 днів після виїзду за кордон вони мають повернутися до України.

Нові правила виїзду за кордон для чоловіків
Нові правила виїзду за кордон для чоловіків

Також, чоловікам буде дозволено виїжджати за кордон, якщо їм потрібно у відрядження. Але задля таких робочих поїздок компаніям варто обов’язково бронювати ці місця для співробітників, які підлягають під мобілізацію. Така процедура вже активно застосовується українцями. Але й в цьому варіанті не обходиться без погодження військкомату. Тобто, спортсмени, студенти та працівники міжнародних компаній зможуть виїжджати за кордон при умові дотримання правил.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху