Олена Зеленська потрапила до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією Time: “Стати серцем нації”

Перше леді України Олена Зеленська потрапила у рейтинг найвпливовіших людей світу за версією журналу "Тайм". Як видання представило її світовому суспільству?

Відданість та хоробрість першої леді України одразу була високо оцінена найвпливовішими політиками світу. Олена Олександрівна прийняла активну участь у боротьбі за незалежність, за цінності нації, за волю та свободу.

“Працюючи за кадром, вона ніколи не просила уваги. Будучи матірʼю двох дітей, вона ніколи не бажала стати серцем нації у розпал війни. Олена Зеленська не очікувала, що стане воїном народу України, але з самовідданою мужністю відповіла на цей виклик”, — саме так розпочинається стаття про Олену Зеленську видання Time, яке включило її у список найвпливовіших людей світу.

Олена Зеленська потрапила до списку 100 найвпливовіших людей світу

Олена Зеленська потрапила до списку 100 найвпливовіших людей світу. Фото: Максим Дондюк для журналу Time

Колись вона була обраницею простого КВНщика, згодом дружиною та матір’ю дітей впливового керівника та суперзірки, а зараз розділяє долю, боротьбу та війну свого чоловіка, який очолив український уряд. Володимир Зеленський знайшов потужну опору та підтримку в особі своєї обраниці.

Так само і українці були вражені сміливістю та відданістю першої леді, яка окрім важливої посади все ще виконує обов’язки матері і так само хвилюється за своїх дітей.

Олена Олександрівна надихала інших жінок, трималася міцно та стійко, щоб не відбувалося, їздила з дипломатичними місіями по світу, на очах у мільйонів просила допомогу, коли в ній мав потребу кожен її співвітчизник.

Її образ став образом жінки на війні, яка виглядає інакше, сидить інакше, говорить інакше, але не втрачає силу духу, волі і свято вірить в перемогу.

Володимир та Олена Зеленські
Олена Зеленська потрапила до списку 100 найвпливовіших людей світу

Щоб підтримати першу леді українки влаштовували флешмоби, а вона продовжувала залишатися іконою стилю попри скрутне становище. І навіть зʼявлявся простір для гумору: чого тільки вартий погляд Олени Олександрівни на чоловіка, коли той поскаржився на відсутність сніданків під час війни.

Окрім першої леді до списку журналу Time також потрапила нобелівська лауреатка та правозахисниця Олександра Матвійчук.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху