Топ 7 порад, чого не можна робити, якщо ви захворіли на коронавірус

Страх поганий порадник. Часто люди, щоб вберегтися від чогось, наприклад від хвороби, починають вдаватися до різних народних та нетрадиційних профілактичних методів

Не поспішайте і не робіть собі на школу собі, – кажуть спеціалісти у 5.ua

Не приймайте профілактично ліки

Часто налякані люди починають безпідставно і неконтрольовано приймати різні харчові добавки, вітаміни, а то й медичні препарати, такі, як інтерферон. «Не робіть цього», – просить і попереджає завідувач кафедри дитячих інфекційних захворювань в Національного медичному університеті імені Богомольця Сергій Крамарьов.

На сьогодні не існує жодного визнаного ефективного засобу від коронавірусу. Найкраще – це часте миття рук і соціальна дистанція.

Не передозуйте з вітамінами

Вітаміни організму потрібні, але їх надмірна кількість в організмі ще шкідливіша, ніж нестача, стверджує лікар Крамарьов .

Небезпечний для людського організму надлишок вітаміну D і C, цинку. Це може спричинити різні побічні ефекти. Наприклад, для  вітаміну D добова норма не більше 400-500 міжнародних одиниць., для цинку – 15-20 міліграм. Збільшувати дозування не можна.

Медики на варті
Медики на варті

Не робіть зайві тести

Якщо ви занедужали, не поспішайте робити тест. «У найперші дні захворювання ПЛР-тести частіше показують хибно-негативні результати», – каже лікар-епідеміолог Людмила Мухарська.

Не поспішайте з КТ у перші дні хвороби

Для чого вам зайва доза опромінення? Комп’ютерна томографія чи рентгенівський знімок доцільно робити госпіталізованим пацієнтам, які мають показання до цього обстеження – важку задуху, високу температуру, – говорить колишня в.о. міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун

Не лікуйтеся антибіотиком

Антибіотик при вірусній інфекції доцільний лише у тому випадку, якщо встановлено супутню бактеріальну інфекцію. Це робиться за допомогою лабораторних аналізів або рентгенографії за відсутності позитивної динаміки на 6-й день хвороби.

“Невиправданий прийом антибіотику може спровокувати набряк легень”, – застерігає інфекціоніст Київської міської лікарні №4 Євген Дубровський у своєму блозі у Фейсбуку.

Срін з Фейсбуку
Срін з Фейсбуку

Не приймайте противірусні препарати

Приймання будь-яких вірусних препаратів може спровокувати неконтрольовану гіперімунну відповідь організму на проникнення COVID-19 в легені, наполягає лікар Дубровський.

Не збивайте невисоку температуру

Якщо людина переносить, то температуру до 38,5 градусів ніколи не збивайте. Усе, що вище потрібно контролювати.

 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.