Трійця 2021: коли в Україні відзначають це свято та чи зробили понеділок вихідним днем. Всі подробиці

Вже зовсім скоро ми, православний світ, будемо відзначати Трійцю. Дізнайтеся прикмети та заборони цього свята.

День Святої Трійці – найбільше свято для всіх християн. В Україні воно має кілька назв: Зелені свята або П’ятидесятниця.

Цікаво, що як і Великдень, цей день не має точної дати і прораховується кожного року окремо. Залежить коли буде Трійця від Воскресіння Господнього. Приблизно П’ятидесятниця буває у період травня-червня. Цього року ми святкували Великдень 2 травня, що вважається пізнім часом, а й значить очікувати Зелені свята нам слід у кінці першого літнього місяця.

День Святої Трійці – найбільше свято для всіх християн

Цього року ми будемо святкувати Трійцю 20 червня. З огляду на те, що релігійне свято припало на неділю, держава дає нам вихідний у понеділок 21.

Православний світ, який вірує у триєдиність Бога-Отця, Бога-Сина та Святого Духу, вважає, що саме на П’ятидесятницю останній явився людям, чим і підтвердив головну концепцію.

Вважається, що на Трійцю потрібно свататися. Святий Дух сприятиме щасливому шлюбу, а молодята зможуть пронести своє кохання через все життя.

Також у цей час активізується лісова нечисть. Щоб у місцевій річці не було утоплеників, потрібно кидати у воду крупу. Можна також приносити додому гілля дерев.

Суворо заборонено у цей час працювати, крім цього за день до Трійці не можна прибирати помешкання. Третя сувора заборона на це свято – не можна купатися. Вважається, русалки затягнуть на дно.

Ну, а прикмети говорять, що якщо у цей день піде дощ – потрібно обов’язково вийти та його привітати, аби бути щасливим весь рік і отримати здійснену мрію.

Веселка на небі у Святу Трійцю обіцяє багатство і здоров’я на найближчий рік.

Схожі статті