Секрет подружньої молитви – спробуйте і зрозумієте

Не треба бути надто розумним, щоб знати, що справжня сім'я ґрунтується не лише на тілесній інтимній близькості. Вагомим її компонентом є духовна складова. І більшість, хто уже має досвід подружнього життя погодиться з думкою, що фізичну близькість відновити легше, а духовну надбати і зберегти набагато важче. А вже, якщо подружжя її втратило, то й сім'ї кінець.

Що ж таке духовна близькість? Простими словами пояснити це можна так: це здатність двох різних людей довіряти і не боятися відкрити душу один одному.

Для цього спільна подружня молитва буде тією скелею, на якій й треба будувати спільний дім, тобто взаємні стосунки.

Поради щодо організації спільної подружньої молитви:

1.Спільно обговоріть ваш «проєкт»

Поставтеся до цього, як до вашого родинного проєкту. А для того, щоб проєкт став успішним, потрібен план. Тому обговоріть деталі – де, у який час, можливо, у які дні, у який спосіб ви будете молитися. Запросіть Святого Духа, щоб допоміг вам (запросити можна через молитву «Царю Небесний…).

Кохати - це дивитися в одному напрямку
Кохати – це дивитися в одному напрямку

2.Визначтеся зі стилем молитви.

Обирати потрібно ту молитву, яка є близькою обом. Вервичка для цього є найкраще. Але, якщо ваша друга половина так не вважає або їй важко молитися так багато, то потрібно дослухатися, а не доказувати своє. Можливо, почати потрібно з найпростішого, наприклад, з «Отче наш».

3.Прислухайтеся і поважайте потреби один одного.

Хтось з подружжя є спокійніший, а хтось балакучіший. Найкраще, дати себе проявити тому, хто більше потребує часу, тиші. Можливо, перший раз-другий просто варто разом помовчати.  Можна попередньо обговорити намір для молитви. В жодному випадку не можна використоввати молитву як маніпуляцію. Наприклад, молитися вголос,  щоб чоловік перестав вживати алкоголь.

4.Після «Амінь» закінчіть молитву поцілунком.

Ваш поцілунок укінці молитви буде свідченням того, що ви на правильному шляху і ваша молитва почута Богом. Але, якщо хтось із подружжя не готовий це зробити, то потрібно дати час.

Приклад подружньої молитви

Всемогутній Боже, Ти Творець усього сущого на землі. Благословенний будь нині, повсякчас і навіки вічні.

Ти створив людину чоловіком і жінкою. Таїнством шлюбу Ти скріпив і нашу любові і покликав нас спільно чинити волю Твою. Пресвятий наш Спасителю, своєю ласкою дай нам сильно триматися святої віри, ніколи не тратити надії і в любові до Тебе виконувати всі Твої заповіді і настанови.

Благослови і наповни наші серця гідністю, щоб ми жили чесно, дбали про власну святість і досконалість, були працьовитими, терпеливими і послушними одне одному. А в хвилі спокус охорони нас від зрадливих думок, від людської злоби і власної агресії.

Освяти наш союз даром дітородження, і дай нам бачити нащадків своїх аж до третього покоління. У міцному здоров’ї, у взаємній любові і повазі дай нам дожити до бажаної старості, а у небі бути причасниками Царства небесного. Амінь.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.