Яке церковне свято 9 вересня 2022: День пам’яті преподобного Пімена Великого — традиції, прикмети, іменинники

Яке церковне свято 9 вересня 2022 року: день вшанування пам'яті преподобного Пімена Великого, що присвятив служінню Господу та проповіді все своє життя.

Шанований до лику святих, Пімен преподобний народився приблизно у 340 році після народження Христа. Ще з юнацтва він відчував тягу до служіння Богу, тому не вагаючись пішов у монастир та прийняв постриг. Все своє життя святий тримав строгий піст, не дозволяючи собі розслабитись ані на день. Народ приходив до преподобного за настановами та рекомендаціями, навіть знать зверталась до Пімена за порадами. Проживши життя поодинці та у щоденних молитвах, Пімен Великий помер у віці 110 років.

Яке церковне свято 9 вересня 2022 року: що можна і не можна робити?

Церковне свято 4 серпня: що можна і не можна
Яке церковне свято 9 вересня 2022

Перехрестя доріг завжди вважалося місцем, де нечиста сила проводить свої гріховні обряди, тому радять ніколи та нічого не підіймати на перехресті. 9 вересня заборона стосовно перехресть більш сувора. У день святкування пам’яті Пімена Великого не рекомендується стояти довго на порозі, щоб не кликати біду до себе в дім. На більш благоприємний день варто перенести урочисті події, весілля або сватання.

Сьогодні можна провести на рибалці, бо день вважається вдалим для отримання гарного улову.

Яке церковне свято 9 вересня 2022 року: як правильно молитися?

Церковний календар на 11 серпня: яке свято
Яке церковне свято 9 вересня 2022

У Пімена Преподобного зазвичай просять здоров’я та підтримки як для себе, так і для своїх рідних. Тому ранкову молитву можна почати з таких слів:

Отче Великий всесильний! Яко аз до Тебе прибігаю скоро помічника та захисника мого. Да направи Ти мир та лад до мене і не откинь молитву мою. Да непохитною буде воля Твоя, Слово Твоє справедливе. Дай же Боже мені встояти перед іспокусою та не піти до непоправного. Яко Син Твій Ісус Христос мав сили іти до кінця, так і для себе прошу наснаги. Нехай рука Твоя чиста веде мене праведним шляхом. Амінь

Нагадаємо, що 9 вересня слід привітами з іменинами: Пімена, Саву, Володимира, Михайла, Дмитра, Олександра, Івана та Степана.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.