Церковне свято 4 листопада 2022 року: що можна і не можна робити на День Андроніковської Ікони Божої Матері

Церковне свято 4 листопада 2022 року відзначається православними вірянами вже не одне сторіччя. Які традиції супроводжують день Андроніковської Ікони Божої Матері та чому саме сьогодні заведено святкувати весілля? 

На календарі вже останній місяць осені. З давніх-давен за прикметами люди передбачали погодні зміни та багато іншого. А яке свято відзначається 4 листопада 2022 року? Протягом багатьох сторіч сьогодні вшановується день Андроніковської Ікони Божої Матері. Вперше про неї було згадано у 1347 році. Ікона мала чудодійну силу і за переказами була написана апостолом Лукою.

Церковне свято 4 листопада 2022 року: що можна і не можна робити?

Церковне свято 20 жовтня 2022 року
Церковне свято 4 листопада 2022 року: що можна і не можна робити

Андроніковська Ікона Божої Матері вважається покровителькою молодят. Неодружені дівчата приходили з молитвами до Богородиці, щоб та послала їм доброго чоловіка та здорових діточок. Традиційно закохані сьогодні влаштовували весілля або заручини, оскільки вважалося, що стосунки, укладені в цей день, будуть довгими та щасливими. Також до ікони приходили люди, які мали проблеми зі здоров’ям, щоб попросити зцілення. На свято господині накривали стіл, за яким збиралася вся родина та обговорювала сімейні проблеми та плани.

Основною забороною сьогодні було не працювати та не перевантажуватися домашніми клопотами. Як на будь-яке церковне свято, не слід лихословити, сваритися з рідними, надмірно вживати алкогольні напої та переїдати.

Церковне свято 4 жовтня 2022 року: прикмети на погоду

16 вересня: яке сьогодні народне свято
Церковне свято 4 листопада 2022 року: що можна і не можна робити
  • Якщо день сьогодні сирий та дощовий — непогода затримається надовго.
  • Зіграти весілля на день Андроніковської Ікони Божої Матері — залучити добробут та матеріальний достаток у родину на довгі роки.
  • Туман зранку передбачає потепління.
  • День ясний та сонячний — невдовзі прийдуть міцні морози.

Нагадаємо, що у свято 4 листопада 2022 року відзначають іменини: Микола, Василь, Іван, Григорій, Володимир, Костянтин, Максим, Федір, Денис, Єлизавета та Ганна.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.