1 березня 2023: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Перше березня серед вірян православної церкви відоме не просто як перший день весни, а як день ушанування пам'яті святих дванадцяти мучеників Кесарійських.

Яке сьогодні свято? Першого березня увесь світ зустрічає прихід першого місяця довгоочікуваної весни. Та окрім цього, віряни православної церкви також ще й ушановують пам’ять святих дванадцяти мучеників Кесарійських, серед них були Памфіл пресвітер, Валент диякон, Павло, Порфирій, Селевкій, Феодул, Іуліан, Самуїл, Ілія, Данило, Єремія, Ісая.

Усі вони стали жертвами страшних мук. Усе через те, як вони свято вірили постраждали через свою віру у Господа Бога. Вони всі мають свої історії, як вони прийшли до віри і як свято вірили, розповідали всім про Слово Боже. Проте доля розпорядилася інакше: мученики загинули страшною смертю.

Чого не можна робити в перший день весни?

Сьогодні вам краще нічого не позичати, особливо це стосується грошей. Не можна також віддавати те, що ви взяли в борг раніше.

Сьогодні краще сходити на риболовлю, якщо ви давно це планували зробити. Першого березня, як ніколи, буде добре клювати риба.

Сьогодні добре клюватиме
Сьогодні добре клюватиме

Сьогодні не рекомендують фізично та важко працювати, адже це може призвести до проблем зі здоров’ям.

Першого березня не можна ні з ким сваритися, також не треба лаятися та говорити поганих речей.

Народні прикмети 1 березня 2023 року

Зверніть увагу на погоду, яка буде надворі в перший весняний день. Якщо сьогодні сильний вітер, то найближчим часом будуть опади.

Літо буде не дуже щедрим на гарну погоду, якщо першого березня надворі стоїть дуже густий туман.

Влітку буде дуже багато комах та гризунів, якщо надворі ви помітите паводок.

Якщо ви почуєте, що сильно каркають ворони, то це означає, що надворі скоро дуже похолодає.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.