Смачний рецепт домашнього майонезу

Приготувати майонез в домашніх умовах надзвичайно просто. До того ж, рецепт настільки простий, що ви більше не будете купувати його в мазанині. Крім того, ви будете впевнені у складі такого майонезу, додаючи його до страв.

Рецепт домашнього майонезу  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 1 склянка рослинної олії (стакан = 200 міліграм) 
  • 1 куряче яйце  
  • 1/8 лимона 
  • 1 чайна ложка гірчиці  
  • 0,5 чайної ложки солі  
  • 1 чайна ложка цукру  
Домашній майонез
Домашній майонез

Продукти для приготування правильного домашнього майонезу мають бути кімнатної температури.  

Візьміть часу для збивання і перелийте туди олію. Додайте гірчицю, сіль та цукор. Звертайте увагу на те, яку гірчицю використовуєте. Вона буде дуже сильно впливати на смак вашого майонезу, тому краще використовувати якісну і без зайвих домішок, Ідеально підійде ніжний, або більш пікантний, якщо ви його любите. До того ж, ви самі можете регулювати гостроту свого майонезного соусу, обравши відповідну гірчицю.  

Додайте в часу сік лимона. 1/8 це буде приблизно одна чайна ложка. Останнім вбиваємо яйце. При цьому, жовток має залишись цілим. Для цього можна окремо відокремити білок від жовтка і спочатку до чаші додати білок, а потім обережно покласти жовток. Далі опустіть блендер так, щоб він покрив жовток і починайте збивати на високій швидкості. Буквально через декілька хвилин маса стане густою і придбає білий колір. Це означає, що майонез готовий. Але будьте обережно, оскільки якщо майонез занадто довго збивати, то він може стати рідким. Тому завершіть роботу, як тільки побачите консистенцію звичного майонезу.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.