Пишні м’ясні котлети: додайте в фарш один секретний інгредієнт і котлети будуть напрочуд соковитими

Котлети — це універсальна страва, яка може подаватися на обід, вечерю і навіть на святковий стіл. Рецептів приготування котлет існує неймовірна безліч, але ми поділимося найсмачнішим.

Другі страви є незамінною складовою повноцінного обіду та вечері. Чому ці страви називаються “другі”? Все просто – їх подають до столу після супу. Усі основні рецепти відносять саме до цієї групи. Якщо їх називають “другі” — це не означає, що вони такі й за статусом, адже багато людей надають їм першорядної важливості.

Другі або основні страви можуть включати різні види м’яса, рибу, курей і іншого птаха, всілякі види круп і грибочки. Вони можуть бути не тільки гарячими, а й холодними, а подаватись у комплекті з соусом або без. Одна і та ж страва, тільки під різним соусом, завжди має своєрідний смак, а рецепти можна змішувати та комбінувати, все залежить від вашої фантазії.

У багатьох країнах світу для приготування другого традиційно використовувалася риба або мʼясо. Основні страви включають ще й жарку з різного м’яса, рибні та м’ясні котлети, тефтелі, гуляші, картопляні та інші запіканки, всіма улюблені пельмені, сирники, рулети, драники з сиру або картоплі і ще багато всього різноманітного. Мало приготувати обід чи вечерю, він обов’язково має бути смачним. Ми ж пропонуємо вам ознайомитися з рецептом смачних та пишних котлет. Ваші домашні обов’язково оцінять цю смакоту.

Інгредієнти

  • М’ясо — 500 грамів
  • Капуста — 500 грамів
  • Цибуля — 3 штуки
  • Курячі яйця — 3 штуки
  • Панірувальні сухарі — на смак
  • Сіль — на смак
  • Перець мелений — на смак
  • Зелень — на смак
  • Соняшникова олія — для смаження

Рецепт приготування котлет

Для приготування котлет потрібно подрібнити сиру капусту в блендері або на м’ясорубці, щоб вона пустила сік. Відразу ж пропустити через м’ясорубку м’ясо, цибулю та часник.

Рецепт пишних котлет

Добре перемішати капусту та фарш. Посолити і поперчити до смаку. У фарш додати яйце, перемішати.

Як зробити котлети пишними

Розігріти сковороду, налити олію. Сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях. Смажити капустяні котлети з обох боків. Готувати до появи хрусткої скоринки.

Пишні котлети з фаршу без хліба у духовці
Пишні котлети з фаршу

Вийняти шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.