Таку рибку полюблять навіть діти: швидкий рецепт корисної і смачної страви, який завжди стане в нагоді

Риба — дуже корисний та популярний продукт, не дивлячись на свою специфічність та складнощі під час приготування. І навіть вдома вийде зробити неймовірну рибку, якщо використовувати правильний рецепт.

Ось уже кілька сотень років риба в харчуванні людини є одним із найбільш затребуваних продуктів. Рибні страви не тільки смачні, але й дуже корисні для здоров’я, оскільки риба містить величезну кількість білка, вітамінів і корисних мінералів. До того ж, приготування більшості страв із риби не забирає у господині багато часу. На сьогоднішній день у кулінарії існує безліч різних рецептів та способів обробки риби: засолювання, маринування, копчення, відварювання, запікання, обсмажування.

Найбільш, мабуть, найпоширенішим способом приготування риби в різних національних кухнях є її обсмаження. Рецептів приготування безліч, що лише одне перерахування їх займе більше часу, ніж сам процес приготування смачної страви, яку багато хто просто любить.

Рум’яна хрумка скоринка смаженої морської чи річкової риби, під якою причаїлася ніжна м’якоть, так і тане в роті, підкорять будь-якого любителя цієї, здавалося б, звичайної страви. Спробувавши приготувати рибу суворо за інструкцією, можна надалі слідувати йому або вносити будь-які зміни. Не бійтеся експериментувати!

Інгредієнти

  • Скумбрія свіжоморожена — 2 штуки
  • Лимон — 1 штука
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Базилік — за смаком

Як смачно приготувати рибу

Чистимо і потрошимо скумбрію. Не забувайте з уважністю поставитися до жовчного міхура, адже якщо ви його пошкодите, риба буде гіркою. Робимо неглибокі надрізи на спинці скумбрії.

Дієтологи поділилися дійсно смачним рецептом риби

Змішуємо сіль, перець чорний мелений, гострий перець і сухий базилік.Натираємо спеціями скумбрію.

М'ясні оладки з куркою та грибами
Дієтологи поділилися дійсно смачним рецептом риби

Поливаємо соком лимона.
Смажимо на вугіллі по 7 хвилин з кожного боку. Подавати обов’язково в гарячому вигляді, з різноманітними соусами, гарніром та закусками.

Така риба буде ідеально смакувати з овочами-гриль, грибами, смаженою або печеною картоплею, тощо. Також не забувайте, що спеції можуть надати незабутній аромат рибі, а тому жалкувати їх не варто.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.