Замість квашених огірків поставте в Олів’є саме цей інгредієнт: салат одразу вийде набагато смачнішим

Салат Олів'є вперше приготував французький кухар Олів'є, але він настільки прижився у країнах пострадянського простору, що його вважають за походженням радянським.

Існують різні варіанти цієї страви. Олів’є готують з вареною ковбасою, з м’ясом, з червоною рибою, з солоними огірками, свіжими огірками і так далі. Один із варіантів – олів’є з кальмарами, його і приготуємо.

У класичному варіанті приготування олів’є салат додають варене мʼясо. У цьому рецепті пропонується взяти морепродукти. Кальмари чудово поєднуються з овочами і при цьому роблять смак страви більш насиченою. Такий варіант олів’є не бюджетний, але дуже смачний, тому чудово підходить для свят. Замість звичайного майонезу в рецепті використовується домашній соус – він менш калорійний і корисніший.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 3 шт
  • Кальмар – 2 шт
  • Морква – 1.5 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Картопля – 1 шт
  • Консервований горошок – 150 г
  • Цукор – 1 щіпка
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Свіжа зелень – за смаком
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Сіль – 1 ст.

Як приготувати смачний салат на свято

Для приготування рекомендується брати якісні яйця. Найкраще використовувати сільські: вони великі і не містять шкідливих добавок.

Що треба обов'язково прибрати з салату Олів'є
Що треба обов’язково прибрати з салату Олів’є

Моркву та картоплю відваріть до повної готовності та очистіть від шкірки. Яйця зваріть круто, остудіть та очистіть. Кальмарів відваріть у підсоленій воді протягом 3 хвилин. Цибулю промийте і очистіть. Також підготуйте віночок.

Почніть приготування. Варені кальмари наріжте тонкими смужками. Цибулю, моркву і картоплю наріжте дрібними кубиками. Яйця подрібніть.

Рецепт олів'є по-новому
Рецепт олів’є по-новому

Приготуйте соус. У невелику миску розбийте одне яйце, а потім добре збийте його за допомогою віночка. Далі додайте до яйця цукор та сіль, перемішайте. Останніми додайте олію та лимонний сік і ще раз добре збийте.

Приготуйте салат. Усі подрібнені інгредієнти перекладіть у салатник. З зеленого горошку злийте зайву рідину, а потім додайте його до салату. Заправте готове блюдо яєчним соусом і ретельно перемішайте.

Чим замінити ковбасу в Олів'є
Чим замінити огірки в Олів’є

Апетитне олів’є з кальмарами подавайте до столу порційно, виклавши його в невеликі піали і прикрасивши гілочками зелені.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.