Аджика без оцту з помідорів та перцю: що може бути смачніше за домашню аджику до шашлику

Аджика без оцту — мрія усіх домогосподарок. Зробити смачний, а головне корисний соус хочуть усі, але необхідно знати важливо секрет приготування цієї страви.

Аджика без оцту — верх майстерності у приготуванні консервації на зиму. Як відомо, цей соус полюбляють усі, адже він бездоганно пасує до м’яса, зокрема шашлику, а також володіє неймовірними смаковими якостями.

Дуже важливо приготувати аджику таким чином, щоб в ній збереглася і кислинка, і солодкість, і помірна гострота. Оцет зазвичай додають задля кращих властивостей консервації. Однак є можливість обійти класичний рецепт та зробити аджику більш натуральною та корисною.

Інгредієнти

  • Помідори — 5 кілограмів
  • Солодкий перець — 1 кілограм
  • Гострий перець — 16 штук
  • Часник — 500 гпасії
  • Олія соняшникова — 500 мілілітрів
  • Сіль — повна столова ложка

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Для початку абсолютно усі овочі необхідно вимити та почистити. Зокрема, солодкий перець позбавляємо плодоніжки та насіння. Гострий перець достатньо позбавити тільки плодоніжки.

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Усі наші овочі нарізаємо та відправляємо їх у м’ясорубку, щоб вийшла густа маса. Однак часник не додаємо, а лише підготуємо його, щоб додати у кінці. Тобто його необхідно почистити та подрібнити ножем чи пресом для часнику.

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Після цього усі овочі відправляємо в каструлю та проварюємо 15-20 хвилин. Після цього додаємо солі та олії. І лише потім насипаємо часника.

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Півлітрові банки заздалегідь стерилізуємо, а потім ще гарячий соус розливаємо по банках. Закручуємо нашу аджику, перевертаємо банки і залишаємо на 2 дні. Аджика має бути накрита ковдрою.

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Після цього, банки можна відправляти у сухе та темне місце. Аджика виходить неймовірно смачною, ароматною, а головне не містить оцту.

Схожі статті

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти