Михайло Хома вперше розповів чому назвав себе Дзідзьо: на творчість вплинула дорога серцю людина. Деталі

Михайло Хома, він же Дзідзьо, нарешті розповів, чому його альтер его носить саме таке ім'я. Історія дуже неординарна.

Михайло Хома дуже талановитий співак, який обрав для себе нестандартне амплуа. Він відверто кидає виклик сучасній поп-естраді, кривляє стереотипи, а ще не боїться бути смішним для свого слухача.

Втім, насправді цей співак дуже серйозний у реальному житті та володіє справжнім співочим талантом.

Михайло Хома
Михайло Хома. Фото взято на просторах мережі. 

Що означає псевдонім Дзідзьо?

Для більшості українців значення слова “дзідзьо” не відоме, адже це діалектизм родом з заходу нашої країни. Власне і сам Михайло Хома – галичанин. Він є уродженцем Львівської області.

Дзідзьо разом зі своїми музикантами. Фото взято на просторах мережі.

Втім, дуже чутно по вимові та діалектизмах, що Михайло з Львівщини. Його пісні також носять галичанське забарвлення. На сторінці свого акаунту в Інстаграмі артист розповів, звідки ж взялася ідея назвати свого сценічного персонажа саме “Дзідзьо”.

Все просто – так звали люди дідуся співака. Взагалі “дзідзьо” – це не ім’я. Це західноукраїнський діалектизм, який дослівно перекладається, як “дід”.

Історією ж того, на чию честь названо амплуа, поділився співак на сторінці.

Реального дзідзя Михайла Хоми звали Ян Казимирович. Він був ветеринарним лікарем. Артист зазначив, що це родич з боку мами. Завдяки своєму таланту, чоловік був дуже популярним.

Втім, більше подробицями біографії рідної людини Михайло Хома ділитися не став. Тільки “оживив” світлину з родичем у відео.

Схожі статті