Українська пустеля – це реальність: історія Олешківських пісків, яку не розповідав навіть Дмитро Комаров

Україна – це неймовірна красива країна, яка має неймовірну кількість локацій та місць, від яких перехоплює подих. Але, на жаль, ми мало що знаємо про них. А насправді, відпочити в рідній країні можна не гірше, ніж за кордоном.

Можливо ніхто про це не замислювався настільки серйозно, але чому нам в школі не прививали любов до рідної землі, чому не розповідали про наші переваги, чому ми вчили географічні виміри, які в житті нікому майже не принесли користь і забулися після контрольної, замість того, щоб розповідати і показувати, чим багата наша країна? Звісно, це питання риторичне, але замислитися варто, адже це величезна дірка у формуванні культури, адже ми не знаємо особливостей своєї ж країни.

Олешківські піски

У нас існує безліч локацій для подорожей, які своєю красою та величністю не поступаються закордонним красотам, про які знає весь світ. Наприклад, ми маємо свою пустелю.

Олешківські піски – це дивовижне місце в Херсонській області, в Україні, яке нагадує справжню пустелю. За це його прозвали українською Сахарою. Насправді тут не лише пустеля. Є також ділянки з трав’янистою рослинністю, сосновими борами, очеретяними чагарниками. А оточують парки густі штучні риштування. Це насправді унікальний природний об’єкт, який знаходиться недалеко від узбережжя Чорного моря.  Загальна площа національного парку складає 1600 км2. Територія розтягнулася на 150 км із півдня на північ та на 30 км із заходу на схід.

Температурний режим в українській пустелі є відповідним – повітря містить мінімальну кількість вологи і практично не захищає сушу від сонця, тож, води з собою треба мати багато. Уявіть, вдень пісок має температуру 70 градусів і відповідно, спека небезпечна. А от вночі там доволі прохолодно.

На Олешківських пісках характерний пустельний рельєф з барханами, що досягають дванадцятиметрової висоти, та затишними оазами з тінистою рослинністю. Але не рідкісний і вітер, що здіймає справжні піщані бурі. Уявити це складно, адже це ніби кадри з фільму, проте так воно і є.

Де знаходяться Олешківські піски

Тут можна кататись на квадроциклах, або просто гуляти й уявляти себе героєм фільму “Мумія”. А також можна взяти екскурсію та дізнатися цікаві історії про створення української Сахари.

Як доїхати?

Дорога поведе вас через Миколаїв та об’їзного Херсона. Час у дорозі становитиме близько чотирьох годин. Також можна їхати з Миколаєва — за часом та відстанню це приблизно вдвічі менше. А ще зручно їхати з Дніпра. Головне доїхати до села, від якого і пішла назва пісків. А далі по карті.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху