Які головні симптоми гормонального збою у жінок: їх варто негайно позбутись

Відчуття вічної втоми, швидкий набір зайвої ваги та значне випадіння волосся — найголовніші ознаки гормонального дисбалансу. Розповідаємо про них детальніше і порадимо, як з цим боротись.

До гормонального дисбалансу варто дуже серйозно відноситись і вирішити цю проблему. Адже гормони впливають на кожну клітину і систему в організмі. Розповідаємо про головні симптоми, при гормональному дисбалансі.

Випадіння волосся

Випадіння волосся
Випадіння волосся

Якщо в організмі спостерігається збої в роботі гормонів щитовидної залоз і надлишок тестостерону — починається надмірне випадіння волосся. Це може призвести і до облисіння, адже при певних умовах знищуються волосяні фолікули.

Напади голоду

Якщо ж ви відчуваєте постійний голод, а достатнього насичення немає — це ознака гормонального дисбалансу. За харчову поведінку в нашому організмі відповідають гормони грелін і лептин. Тому якщо є якісь збої, їх робота порушується і ми можемо відчувати напади голоду.

Забудькуватість

Забудьткуатісь може проявитись, якщо в організмі прослідковуються проблеми з естрогеном. Проблеми з таким гормоном, як кортизол може викликати туманне мислення та хронічний стрес.

Набір ваги

Якщо в організмі високий рівень естрогену та низький прогестоген — може прослідковуватись незрозуміле збільшення ваги. Особливо у області талії. Тому при таких різких стрибках ваги варто звернутись до лікаря, щоб він назначив правильне лікування.

Безсоння

Гормональний дисбаланс
Гормональний дисбаланс

Безсоння може настати через низький рівень гормону прогестерону. Цей гормон є природним релаксантом і допомагає людині розслабитися та налагодити сон. Зазвичай цей гормон у жінок дає збій після 50 років, але все більше стаються випадки і в більш молодому віці.

Для того, щоб запобігти гормональному дисбалансу, варто берегти своє здоров’я, займатися фітнесом, стежити за харчуванням і вагою, а також звертати увагу на появу вище перерахованих симптомів. У разі їх появи краще звернутись до лікаря, щоб він провів повне обстеження і назначив правильне лікування.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.