Церковне свято 16 листопада: що можна і не можна робити на день преподобного Акепсіма – традиції, прикмети

Сьогоднішній день буквально створений аби показати нам, як чесне життя з Христом у серці, здатне змінити долю та продовжити роки. Дізнайтеся у нашому матеріалі чудову історію буття преподобного Акепсіма, а головне не забудьте помолитися 16 листопада.

Акепсім. Життя преподобного, на перший погляд, може здатися суцільною аскезою без радощів. Частково це так, адже святий жив у малесенькій келії, в який зимував у холоді, терпів спеку, але без перестанку молився. Розум його настільки очистився, що тіло перестало просити навіть їжу. Раз на тиждень харчувався Акепсім сочевицею. Господь дав йому прожити своєю милістю до 60 років. За часів Римської імперії це був значний вік, адже у 300-400 р.р. по Різдву Христовому, глибока старість для багатьох вже наставала на третій ювілей людини.

Церковне свято 16 листопада

Про що молитися 16 листопада?

Сьогоднішній день потрібно відвести під молитву про надію. Її особливо шанують церковники, адже таке звернення до Господа вважається правильним. Вірять у те, що Всевишній не дає нам тих випробувань, які ми не можемо витримати. Тому, потрібно простити не допомоги у справах, а сил, зміцнення віри, надії.

Отче сиріт і знедолених Пристановище, Лікарю, що з легкістю приймаєш наші недуги на Себе, Преблагий Царю й Спасителю Ісусе Христе, прийми молитву від Твого (Твої) негідного (негідної) раба (раби): бо Ти прийняв молитву жінки хананеянки про її хвору дочку, і у всі дні Твого земного життя зцілював усякі недуги душевні і тілесні. Тому й зараз прошу, Пресвятий Владико, зціли мене, бо Ти милосердний і Чоловіколюбець. Амінь.

Традиції свята 16 листопада

Свято 16 листопада не вважається суворим у церковному календарі. Працювати можна і потрібно. Перед справами слід прочитати “Отче Наш”. Тоді всі задачі будуть вирішувати легко. Можна також не обмежувати себе у стравах, але будьте обережні з алкоголем. Від нього краще утримуватися.

Схожі статті