Невідомий скульптор продав власну невидиму скульптуру за 15 тисяч доларів: як беруться гроші з повітря?

Хтось працює за копійки цілий рік і не може назбирати навіть на бюджетну автівку, а хтось бере гроші просто з повітря.

Іноді наші поняття справжнього мистецтва дуже різняться: для одних це класичні картини з квітами, натюрмортом та портретами, а для інших хаотичні мазки на холсті. Втім, деякі творці можуть здивувати абсолютно усіх.

Останнім часом арт-об’єкти і так доволі часто стають об’єктом не мистецтва, а глузувань. У музеї ви можете побачити розмальовані каналізаційні труби, розірваний башмак та розкидані купюри грошей на підлозі. Вам покажуть і розкажуть, чому саме це вважається високим мистецтвом. Але ми впевнені, що жодному екскурсоводу або ж директору музею не вдавалося продати повітря. Але ця угода звершилася деякий час тому.

Як продати невидиму скульптуру?

Щоб продати невидиму скульптуру вам потрібна впевненість, хоча б трохи відоме ім’я у світі мистецтва та красномовність. Звичайно, що усі мед сама рисами володіє італійський художник Сальваторе Гаран

Сальваторе Гаран. Фото взяте на просторах мережі. 

Він буквально продав свою невидиму скульптуру за 15 тис. доларів. Творіння носить назву  “I am”. Покупець заплатив суму, яка значно перевищує початкову. Йому ж вручили сертифікат як доказ, що це “не просто повітря”.

Справа в тому, що митцю вдалося запевнити покупця у тому, що пустий простір — це також арт-об’єкт. Більш того, він попередив, що його скульптура вимагає вільного місця у просторому будинку покупця розміром з півтора на півтора метри. Як тут не погодитися на придбання?

Цей випадок в котрий раз доводить той факт, що краса тільки в очах того, хто дивиться. Цікаво, що буде якщо пройти крізь цю скульптуру?

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.