8 липня 2021: православний день родини – церква згадує Петра і Февронію. Яку молитву читати у цей день?

Православна церква відзначає сьогодні День родини. Дізнайтеся все про традиції.

В останні роки стало модним святкувати дні, присвячені матерям, батькам, а також родинам. Та мало хто пам’ятає, що схожі свята має церковний календар. Зокрема, сьогодні 8 липня, православні відзначають дату вірності, любові та злагоди.

Святі Петро та Февронія

8 липня присвячено парі Петра і Февронії. Чоловік був князем міста Муром. Та не довго насолоджувався правитель своїм життям та владою. Дуже скоро його уразила проказа. Уві сні князь дізнався, що допомогти йому може проста селянка Февронія, яка окрім краси і благочестя уславилася мудрістю і умінням лікувати недуги. Коли вона вилікувала князя, Петро одружився з нею.

Та бояри були проти простої дівчини Февронії. Вони шантажували князя і врешті-решт поставили його перед вибором: або престол, або простолюдинка. Петро довго не думав і віддав Муром боярам, а сам оселився з коханою неподалік.

Коли князь та його обраниця були вже у літах, вони прийняти чернечий постиг та кожного дня молилися, аби лишити цей світ разом. Бог був прихильний до своїх вірян і забрав пару в одну і ту саму годину.

Всім, хто хоче укріпити сімейні стосунки, бажано у цей день прочитати молитву:

Даруй, Боже, мудрості і терпіння батькам, розуму та благоговіння дітям, миру та любові кожній українській родині. І нехай в сім’ях наших, побудованих на Твоїх Євангельських заповідях, щодня прославляється Твоє Ім’я Отця, Сина й Духа Святого, Йому ж честь, і поклоніння – в кожному віруючому серці – кожним нашим вчинком і думкою – завжди: нині, й по всяк час, і на віки вічні, Амінь!

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.