Церковне свято 19 грудня: що можна і не можна робити на День святого Миколая Чудотворця – традиції, прикмети

Святий добрий Миколай сьогодні обов'зково зазирне у кожну хату і для кожного є особливий подарунок. Зустрічайте святого молитвою і по вірі вам воздасться!

Всі українці з дитинства знають, що 19 грудня – свято всіх малюків, адже у цю пору на землю сходить святий Миколай Чудотворець. Цей Господній помічник приносить слухняним дітям подарунки під подушку, а неслухам – різки у чобітки. До речі, саме він став прототипом сучасного Санти чи Діда Мороза.

Що можна і не можна дарувати дітям на День святого Миколая
Що можна і не можна дарувати дітям на День святого Миколая

Втім, помилково вважати Чудотворця лише дитячим заступником. Такий образ його спіткав у 18 столітті, а раніше у деяких культурах його ставили навіть вище за Спасителя за наближеністю до Всевишнього.

Тож гарна молитва сьогодні не зашкодить ні дорослим, ні малим. Просіть в першу чергу здоров’я міцного, як зимовий морозець.

О святителю Христовий Миколаю! Почуй нас, грiшних рабів Божих (імена), що моляться Тобі, і моли за нас, недостойних, Творця нашого і Владику. Виблагай Бога нашого бути милостивим до нас у нинішньому житті і в майбутньому віці, нехай не за ділами нашими, а за Своєю милістю відплатить нам. Визволи нас, угоднику Христовий, від зла, що находить на нас, і вгамуй хвилі пристрастей і бід, що повстають проти нас. Нехай заради святої молитви твоєї не поглине нас напасть і не потопить у безодні грiховній і в бoлоті приcтрастей наших. Моли, святителю Миколаю, Христа Бога нашого, щоб подав нам мирне життя й спасіння і велику милість, нині, і відпущення гріхів, а душам нашим — спокій, і на віки віків. Амінь.

До молитви підготуйтеся серйозно: не їжте та не вживайте спиртного. Краще за все до Господа звертатися вранці, коли думки ще спокійні і чисті. Після завершення читання, тричі перехрестіться.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.