Церковне свято 17 січня: що можна і не можна робити на Собор 70 апостолів – традиції та прикмети

Собор 70 апостолів Божих - важливе православне свято. Його церква встановила, аби віряни вшановували у рівній мірі всіх учнів Господніх та шанували історію.

70 апостолів, 70 вірних учнів Христових. Як зійшов Святий Дух, вони почали активно проповідувати у різних куточках світу та нести Слово Боже. Нелегкі випробування випали на долю кожного. Їх переслідували, влаштовували гоніння, але всі послідовники Сина Господнього з честю пройшли все та не посоромили віри нашої православної.

Церковне свято 17 січня

Як правильно вшанувати 70 святих апостолів?

Свято 17 січня вважається не суворим. Можна працювати, можна прати, шити, тощо. Важливо лише ранок почати з молитви. Церковники радять зробити таку практику, адже так ви привабите у свою оселю могутніх захисників. Радимо прочитати такі рядки:

О, премилосердний Боже, Отче, син і Святий душі, що тобі в нероздільній Трійці поклоняємося і тебе славимо! Призри милостиво на раба Твого (ім’я) хворим, відпусти йому всі гріхи його, подай йому зцілення від хвороби, поверни йому здоров’я і сили тілесні, подай йому довге й щасливе життя, земні й духовні твої блага, щоб він разом із нами приносив  подячні молитви тобі, всещердному Богу і Творцеві нашому. Пресвята Богородице, всесильним заступництвом твоїм допоможи мені благати сина твого, Бога нашого, за зцілення раба Божого (ім’я). Всі святі й ангели Господні, моліть Бога за хворого раба його (ім’я). Амінь.

Крім цього, коли будете виходити з оселі, обов’язково зверніться до свого Ангела-охоронця такими рядками:

Святий заступник Божий, будь милостивий до мене, почуй прохання мої і відведи біду. … Захисти мене, прийди на допомогу, мій незримий покровитель, прожени напасті, хвороби і прикрощі. Я ж не перестану прославляти ім’я Господа і підтримку Твою. Амінь

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.