25 вересня 2022 року: яке сьогодні народне свято і що заборонено робити за прикметами

25 вересня 2022 року: яке сьогодні народне свято? Дізнайтеся у матеріалі, які прикмети, заборони та традиції супроводжують Віддання Різдва Пресвятої Богородиці та день пам'яті священномученика Автонома.

Про яке народне свято нагадує нам церковний календар на 25 вересня 2022 року? Сьогодні православні християни святкують Віддання Різдва Пресвятої Богородиці та вшановують пам’ять мученика Автонома. Святий протягом свого життя проповідував істину та відводив людей від язичництва. У стародавні роки гоніння християн не було рідкістю і тодішній імператор наказав заарештувати служителя божого. Автоному вдалося сховатися, але не на довго. Одного разу розлючені язичники напали на вірного християнина та вбили його.

День мученика Автонома також називають Змійовиком, оскільки вважалося, що саме цього дня змії ховаються від холоду та наближення зими. Традиційно цей день присвячували генеральному прибиранню оселі, позбуванню зайвого мотлоху та підготуванню дому до зими. Також 25 вересня збирали стиглу горобину. Господині робили з неї квас та сушили ягоди для цілющого чаю.

Благою справою сьогодні буде помолитися за здоров’я близьких та рідних, особливо тих, хто далеко зараз.

25 вересня 2022 року: яке сьогодні народне свято та що заборонено робити?

25 вересня 2022 року: яке сьогодні народне свято

У свято Автонома-змійовика категорично заборонено ходити до лісу, бо можна зустріти велику кількість змій. Та якщо трапилось, що на вашому шляху опинилась змія, її не можна бити або, тим паче вбивати.

Прикмети на 25 вересня 2022 року

25 вересня 2022 року: яке сьогодні народне свято
  • Якщо листя на деревах вже пожовкло — осінь буде довгою та помірною.
  • Проливний дощ обіцяє довгу зиму, але теплі дні восени.
  • Під дубовим деревом багато жолудів — зима буде теплою.
  • Зустріти змію та пригостити її м’ясом — залучилися добробутом та успіхом.

Нагадаємо, що 25 вересня 2022 року варто привітати з днем Ангела: Олексія, Опанаса, Данила, Івана, Семена, Теодора, Федора, Юліана та Яна. Жінки сьогодні іменини не святкують.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.