Церковне свято 30 жовтня 2022 року: що можна і не можна робити на День пророка Осії традиції, прикмети

Церковне свято 30 жовтня 2022 року дуже шанується у православ'ї, але разом з тим має чимало народних традицій. Дізнайтеся, від чого краще буде утриматися у цей день, аби не накликати на себе біду.

Церковне свято 30 жовтня 2022 року увійшло у православну традицію, як день, присвячений пророку Осії. Святий відрив серце Всевишньому та отримав дар робити передбачення. Також вірянин навчився їх записувати. Для багатьох він може стати прикладом прагнення до нових знань, вірності заповітам Божим.

А ось у народі передостанній день жовтня називали Колесником. Саме у цю дату люди активно починали готуватися до зими, з возів знімали колеса, діставали сани і перевіряли їх на міцність. Не запрягали 30 числа коней і давали їм перепочити.

Церковне свято 30 жовтня 2022 року: всі заборони дня

27 вересня 2022 року: яке сьогодні народне свято
Церковне свято 30 жовтня 2022 року: що можна і не можна робити

У сьогоднішню дату не можна лінуватися та гуляти пишних свят. Листопад завжди був непередбачуваним для українців місяцем, саме тому 30 жовтня слід приділити увагу праці.

Крім цього заборонялося у цей день лихословити та піддаватися спокусам зеленого змію. Також церковники радять не забувати про Слово Боже і звернутися до молитов.

Щодо прикмет, зверніть увагу на туман у вранішню пору: якщо він густий та високий — тиждень ще буде сонячно.

Церковне свято 30 жовтня 2022 року: молитва для православних

Церковне свято 30 жовтня 2022 року: що можна і не можна робити

Бажано у цей день щиро попросити у Господа міцного здоров’я та звернутися до нього такими рядками:

Боже наш милостивий Всевишній, яко до тебе, як до помічника першого прибігаю та благословителя душі моєї. Не полиши мене у біді та дай наснаги пережити всі випробування Твої, бо хрест мій не потяжіє мені ніколи. І наділи міццю фізичною та духовною, силою у руках і тілі. І не пошли мені хворі, аби випробувати мій дух, бо віра моя у тебе не погасне ніколи. Амінь.

Нагадаємо, що на церковне свято 30 жовтня іменини святкують: Анатолій, Андрій, Антон, Йосип, Кузьма, Леонтій, Олександр, Сергій, Юліан.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.