Як саджати петунії у горщику та в саду: секрет розкішної клумби і вирощування квітів своїми руками

Це одна з найбільш улюблених квіток всіх садівників. Проте, вона не така проста, як здається на перший погляд. Дізнайтеся, як правильно саджати петунію у горщику та в саду.

Питання “Як саджати петунії у горщику та в саду?” бувало у кожної поціновувачки саду чи клумби. Ці квітки на перший погляд здаються дуже тендітними, але при правильному догляді вона може радувати вас квітами до самих морозів. Її починають висівати ще у січні. Вирощують рослину перед висадкою у ґрунт у теплиці. Проте, у червні краще вже купувати готову розсаду.

Як саджати петунії у горщику та в саду?

Якщо ви саджаєте петунії у саду – то перед висадкою слід підготувати землю. За 2 тижні слід перекопати ділянку з компостом або готовими добривами. Коли ви вже зробите лунки під квіти, їх треба добре полити водою.

Як саджати петунії у горщику та в саду

Коріння петунії не можна обрізати, а після посадки рослину слід затінити. Згодом, коли квіти приживуться, їх слід лишити на сонці. Вони дуже люблять світло і тепло. Через 12 днів, коли рослини вже прожили на відкритій місцевості – можна удобрювати їх.

А ось з горщиками – все інакше. Рекомендується саджати по 3-5 кущиків на одну 3-х літрову ємність.

Як саджати петунії у горщику та в саду

На дно слід покласти добрий шар дренажу. Після висадки, петунії у горщику одразу не можна виставляти на вулицю. Спершу слід дочекатися прохолодної пори доби. Потім вже ставити на свіже повітря. Кожного разу після перебування петунії надворі, їх необхідно дуже добре полити.

На зиму горшкові квітки не слід викидати. По-перше, бутони можуть містити насіння, а, по-друге, стебла переживуть зиму і навесні порадують вас новими паростками. Головне лишити петунію слід сховати у прохолодному місці та зрідка поливати.

Сподіваємося ці поради стануть для вас у нагоді і цього року ви наважитеся саджати петунії у горщику та в саду.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!