Коли сіяти баклажани, помідори і огірки на розсаду в 2023 році: найкращий час для хорошого врожаю

Домашні овочі – це справжнє задоволення та насолода. Приємно тут усе: і посадити, і виростити і зібрати плоди, однак як зробити це якнайкраще та найрезультативніше?

Коли посадити помідори у 2023 році? Як виростити здорові баклажани? Які дати посіву огірків цього року? Усі ці запитання вже починають хвилювати господарів та господинь, які зацікавлені грядками та власним городом. Уже зовсім скоро розпочнеться посів 2023 – і ми вирішили зібрати городні поради для всіх, кого це цікавить.

Коли сіяти помідори у 2023 році?

Помідори висаджують чи не всі городники. Для всіх регіонів нашої країни розрахунок буде однаковим, проте дати дещо відрізнятимуться. Для того, аби правильно розрахувати дату, варто скористатися довідкою про терміни посадки у відкритий ґрунт.

Спеціалісти рекомендують робити це в такі терміни: від п’ятого по п’ятднацяте квітня.

Помідори
Помідори

За місячним календарем дати дещо зсуваються: від 23 по 25 квітня, або ж 30 квітня. Варто дотриматися цього календарю, якщо погодні умови не дозволять посів помідорів раніше.

Коли сіяти баклажани у 2023 році?

Коли будете визначати для себе період пасадки баклажанів, зверніть увагу, що насіння їхня росте десь близько двох тижнів, а сіянці розвивають упрдовж шістдесятьох днів.

Баклажани
Баклажани

Якщо звернутися до календаря, то можна побачити таку картину: набільш сприятливими будуть такі дні як 24,25, 29,30 березня, 21-22, 25-26 квітня.

Коли сіяти огірки у 2023 році?

Огірки самі по собі є дуже ніжними та тендітними у проізростанні. Якщо ви будете садити їх у відкритий ґрунт, то сіяти варто від середини березня.

Огірки
Огірки

За місячним календарем найсприятливішими будуть такі дні: у березні – 24-25, 29-31 березня. А у квітні – 24-25, 29-30 квітня.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.