Не тягніть проблемні рослини у свій сад: квіті, що постійно хворіють та заражають всю зелень навкруги

Чи готові Ви витрачати час на лікування та догляд за рослинами, що постійно хворіють? Сенсація підкаже, що краще не висаджувати в саду, щоб уникнути зайвих проблем.

Рослини, своєю красою радують людське око. Та багато людей готові порпатися в землі, щоб побачити цвіт улюблених квітів. Проте, не всі можуть виділити багато часу, щоб працювати в саду. У нашому матеріалі, Ви зможете дізнатися, які рослини часто хворіють та можуть нашкодити іншим.

Штамбова козяча верба

Дуже цікава рослина, яка асоціюється з весною та теплом. Проте має схильність до захворювання на іржу. Це грибкове захворювання. Воно проявляється рудим нальотом на листках рослини та швидко розповсюджується.

Рослини, що постійно хворіють та заражають інші
Рослини, що постійно хворіють та заражають інші

Ялівець

Вічнозелений ялівець може принести загрозу для вашого саду. Він заражається іржею, причому спори розлітаються до 100 метрів. Хвороба може з легкістю розповсюджуватись та заразити яблуні та груші, а під загрозою опиниться і сад сусіда. Тож, якщо розраховуєте на багатий урожай фруктів, краще відмовитись від ялівцю.

Рослини, що постійно хворіють та заражають інші
Рослини, що постійно хворіють та заражають інші

Мальва

Бактеріальна іржа також заражає мальву. Мальва вирощується як декоративна садова рослина завдяки своїм чудовим квіткам. Вона додає колориту садовим доріжкам. Проте, якщо Ви не хочете витрачати час по постійне лікування квітки, краще відмовтеся від її висаджування.

Рослини, що постійно хворіють та заражають інші
Рослини, що постійно хворіють та заражають інші

Флокс

Популярна та чарівна рослина, яка має безліч видів та кольорів дійсно прикрашає ділянку. Проте, часто хворіє на борошнисту росу. Тож рослина потребує додаткового догляду та лікування. Досить просто позбавитися від цього захворювання допоможе зола. Якщо восени необхідно засипати нею кущ – навесні квітка буде почувати себе значно краще.

Рослини, що постійно хворіють та заражають інші
Рослини, що постійно хворіють та заражають інші

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!