Їх можна з’їсти 5 штук поспіль за раз: рецепт неймовірних котлет з гречки та баклажанів, які заходять на ура

Котлети можуть бути не тільки м'ясними, але й доволі смачно приготованими з овочів та круп. Така страва ідеально підходить для дієти та людей, які відмовилися від продуктів тваринного походження.

Котлети без мʼяса не менш смачні та корисні, ніж звичні більшості їдків м’ясні чи рибні. Овочеві, круп’яні, грибні, сирні, бобові, солодкі котлетки цілком здатні наситити будь-якого гурмана у дні посту. Рецепти вегетаріанських котлет відмінно підійдуть для дитячого меню або для тих, хто дотримується певної дієти.

Корисні для здоров’я крупи, і особливо гречку, необхідно включати в меню, якнайчастіше. Однак не всі дорослі та діти погодяться їсти щодня гречану кашу. Виходом можуть стати різні страви, які готуються з використанням цієї крупи, що містить безліч вітамінів та мікроелементів, необхідних для наших організмів.

У таких випадках варто придивитися до різноманітних простих рецептів приготування котлет із гречки. Такі котлетки можна смажити, тушкувати, готувати на пару. У них додають рис, перловку, картоплю, зелень. Незвичайний смак надає гречка котлетам м’ясним або рибним, роблячи їх ще поживнішими.

Інгредієнти

  • Баклажани – 500 г
  • Гречана крупа – 0.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 штука
  • Часник– 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія рослинна
  • Спеції
  • Сіль

Як приготувати смачні котлети з гречки і баклажанів

Очистіть і наріжте баклажани, цибулю, часник і солодкий перець для котлет з гречки та баклажанів.

Що додати в котлети
Що додати в котлети

Баклажани наріжте кружальцями, цибулю – дрібними кубиками, перець – невеликими шматочками, часник подрібніть. Протушіть овочеву суміш на сковорідці.

Гречку тим часом поставте варитися. Добре посоліть її та поперчіть. Готову баклажанову масу перемішати його з окремо збитим сирим яйцем, товченим часником, напівготовою гречкою, спеціями.

Як приправи можна використовувати суміш солодкої меленої паприки і пекучого перцю. Масу перемішати. Сформувати невеликі биточки та обсмажити їх на невеликій кількості олії чи іншого жиру.

Соковиті котлети без м'яса
Соковиті котлети без м’яса

Влити в каструлю півсклянки води, розведену сметану чи молоко. Довести суміш до кипіння, укласти биточки шарами.

Готувати страву на тихому вогні протягом 20-25 хвилин до готовності крупи. Для страви ідеальний медово-гірчичний соус. Подати котлети можна із зеленню або гарніром, приготованим на основі гречаної крупи.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.