5 цікавих фактів про домашні рослини, які знають лише істинні садоводи: спробуйте перевірити себе

Сад — це не тільки місце, де ростуть улюблені та неймовірно красиві квіти, але ще і багато захоплюючих відкриттів, які знають лише справжні садоводи. Перевірте себе, чи знали ви такі факти.

Цікавий факт про рослини 1: деякі рослини краще поливати знизу

Фіалки

До таких рослин відноситься, наприклад, фіалка. Мало хто знає, але вона не терпить контакту з водою через свою особливість «махрового» покриття. Тому досвідчені садоводи поливають ці квіти саме знизу, а коріння вже візьмуть потрібну для рослини воду.

Цікавий факт про рослини 2: не можна кілька років поспіль вирощувати рослини в тих же місцях

Ще один цікавий факт — рослини на грядках необхідно періодично міняти місцями. А все тому, що деякі квіти та овочі можуть опустошити грунт від корисних і важливих мікроелементів і на наступний сезон вони їх вже не отримають. Тому садоводи часто міняють місце посадки, щоб забезпечити їм краще цвітіння і умови.

Цікавий факт про рослини 3: деякі рослини можуть самозайматися

Недосвідчений садовод вже точно не очікував, що деякі рослини можуть самозайматися, але не згорати. Наприклад, неопалима купина. При сильній спеці може вона зайнятись, але ніколи не згорить дотла і навіть не отримає опіки. А причиною такого займання — велика кількість ефірного масла у складі листя. Саме воно може зайнятись і саме воно захищає від опіку, адже температура горіння масла дуже низька і не можу пошкодити рослину.

Цікавий факт про рослини 4: кульбабу можна і потрібно вживати в їжу

Кульбаба

Мало кому відомо, але з кульбаби варять варення, роблять вино і готують смачний зелений борщ. До того ж, ці страви виходять неймовірно смачними, незважаючи, що рослина має гіркуватий присмак. Однак в кульбабі міститься багато мікроелементів та вітамінів, які будуть корисними для нашого організму, тому вживати її в їжу навіть потрібно.

Цікавий факт про рослини 5: поруч з соняшниками не можна садити квіти

Соняшник — дуже токсична рослина, хоч з неї роблять олію, а насіння вживають у їжу. Людям рослина не несе небезпеки, а от квіти можуть дуже постраждати. Тому багато досвідчених садоводів не саджають на своїх ділянках з квітами соняшники.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.