Як вижити в українських реаліях – без світла та тепла: поради UNICEF

«Важко, але це варто того» - так кажуть українські політики про темний режим в Україні, народ погоджується, але намагається придумати все можливе, щоб вижити у сучасних реаліях.

План дій, як вижити без тепла та світла в Україні:

1 – Свічки

Запасайтесь свічками, але перед покупкою, запитуйте, скільки вони будуть горіти. Є свічки, які згорають за мить, а є і ті, що можна використовувати більше 6-8 годин. Віддавите перевагу останнім.

2 – Туристичні газові станції

Нещодавно їх використовували тільки у туризмі, зараз українці тисячами скуповують їх для використання вдома. Тут корисні поради дав UNICEF Україна: “Використовуйте пальники тільки в приміщенні з вентиляцією. Обов’язково тримайте їх далеко від сонячних променів і високих температур”. Якщо у вас є питання до домашньої вентиляції, не забувайте провітрювати приміщення.

3 – Теплі кофти та пледи

Тримайте під рукою. Якщо отеплення відключене, температура приміщення буде швидко опускатися. Надягайте декілька кофт, грійтеся пледами. Нагадаємо, що у Європі завжди прохолодно зимою (вони економлять тепло) та вже звикли ходити по дому в теплющих речах. Якщо є можливість – купіть термобілизну, це такий комплект – штани та кофта із спеціальної тканини, що дозволяє зберегти тепло всього тіла.

4 – Центри Незламності

По всім українським містам зробили спеціальні пункти, де можна зарядити телефони та погрітися. У Пунктах Незламності є: опалення, вода: світло, мобільний зв’язок, інтернет, живлення для мобільних пристроїв, місце для відпочинку, все необхідне для мами і дитини, аптечки.

5 – Допомагайте іншим

Якщо у вас є генератор, колодязь та інші розкоші сьогодення – допомагайте тим сусідам, у яких всього цього нема. Грійте чай, заряджайте телефони людей, впускайте до себе погрітися. Нагадаємо, що саме у темні часи видно світлих людей.

Кожного, кому зараз складно, хочеться обняти. Тримаємось, ваша редакція Сенсація.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.