Церковне свято 6 грудня: що можна і не можна робити на Митрофанів день – традиції та прикмети

Вірного служителя Господнього згадує сьогодні наша церква. Свято 6 грудня має позитивні вібрації та може ощасливити кожного. Дізнайтеся, як правильно молитися, про що просити Бога та на які прикмети слід звернути увагу. Не забувайте ділитися цікавим матеріалом з близькими.

Гряде Митрофанів день, а це значить, що кожне слово, кожна молитва сьогодні важлива. Народився святий у сім’ї благочестивих батьків, мав сина і був одружений. Однак овдовів в 40 років, після чого вирішив відправитися у пустелю для того, щоб прийняти постриг і стати ченцем. За життя створив не один храм. Активно проповідував вчення Спасителя та багато язичницьких душ врятував невинних.

Свято 10 жовтня
Церковне свято 6 грудня

Вважається, що сьогоднішній день слід присвятити гулянням. Можна ворожити. Дівчата робили так: випікали булочку та клали її за поріг. Якщо вранці не знаходили її – то суджений з’явиться буквально за пів року. Цікаво, що під час посту ворожити не бажано, втім для цього ритуалу у молодих панянок було виключення. Коли хлібинку клали на двір, то казали, що це пташкам Божим вісникам на обід.

Також молилася сьогодні молодь. Просили Господа дати роботи та сил, аби все подужати. Наговорювали на тканину, з якої планували шити одяг. Чоловікам вшивали лляний клаптик, який перед тим добу пролежав коло домашньої ікони. Вважалося, що до нього сьогодні всі святі слова пристають, а після господаря власного оберігають. А після сну сьогодні читали такі рядки:

Закликаю Вищі Сили, почуйте моє прохання і прийдіть до мене на допомогу. Прошу, даруйте своє благословення Рабам Божим. (перераховуйте імена всіх, за кого молитесь). Захистіть їх від бід і нещасть, укрийте своїми Крилами від ворогів та заздрісників. Наповніть їх Силою Небесною, щоб вони несли у світ добро і процвітання, в здоров’ї перебуваючи. Амінь.

 

Схожі статті