Церковне свято 20 квітня: що можна і не можна робити на день пам’яті Преподобного Георгія – традиції, прикмети

Преподобний Георгій вважається патроном захисників і всіх, хто сьогодні помолиться він буде боронити протягом року. Дізнайтеся все про свято 20-го квітня.

Преподобний Георгій з юних років обрав шлях аскета. Він жив за часів імператора-іконоборця Льва Ісаврянина. Гоніння, образи доводилося пережити святому. Втім, жодне лихо не похитнуло віру вірянина у Христа. На схилі років його переселили до Херсонесу. Літньому Георгію було непросто пережити розлуку з Батьківщиною. Проте, навіть на новій землі продовжив нести Слово Боже.

Святий Григорій Неокесарійський
Церковне свято 20 квітня

Святого вважають одним із головних захисників всіх борців за свободу. День вшанування його пам’яті співпадає із ще однією визначною подією – Великою середою. Молитва, промовлена сьогодні має чудодійну потрійну силу. Читаються рядки пошепки, а в кінці тричі “Амінь” потрібно сказати:

Нехай воскресне Бог і розвіються вороги Його, і нехай біжать від лиця Його всі ненависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть, як тане віск від лиця вогню, так нехай загинуть біси від лиця тих’ хто любить Бога і хто осіняє себе хресним знаменням і в радості промовляє: радуйся’ Пречесний і Животворчий Хресте Господній, що проганяєш бісів силою розп’ятого на тобі Господа нашого Ісуса Христа, що до пекла зійшов’ й подолав силу диявола’ й дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний’ на прогнання всякого супротивника. О Пречесний і Животворчий Хресте Господній, допомагай мені зі Святою Дівою Богородицею й зо всіма святими Небесними Силами завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків.

Велика середа Страсної седмиці

Остання середа перед Великоднем вважається днем коли згадують зраду Юди. Сьогодні можна йти на сповідь та молитися за спасіння від гріхів. Можна займатися підготовкою до святкового столу: готувати продукти до паски та фарбування яєць.

Не можна займатися ворожінням, а ще грати в азартні ігри.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.