Будьмо вдячні за маленькі радощі – топ 5 порад щасливого життя від сестри Марії Слєпченко

Люди одвічно прагнуть і шукають щастя. А воно в таких простих речах.

Приступай до Таїнства Покаяння і Святого Причастя

Для людини немає більшого щастя, ніж бути в єдності, в сопричасті зі своїм Творцем. А це можливо тільки під час Святого Причастя.

Сучасна людина шукає задоволення в різних матеріальних речах, що само собою також не є погано. Але справжнім змістом життя має бути пізнати свого Творця тут, на землі, щоб з’єднатися з ним у вічності.

Будь відкритим на труднощі

Люди, прагнучи бути щасливими, за будь-яку ціну намагаються уникати труднощів. І часом так себе заганяють у стан напруження і постійного незадоволення.

Вміння переживати малі і великі труднощі, а навіть й втрату – це велика життєва мудрість, яку може дати людині тільки Бог.

Як це відбувається? Бог робить наше серце вдячним. Ми дякуємо Йому, оточуючим, ближнім за маленькі радощі, які є у нас на щодень. Така вдячність виносить нас на інший духовний рівень. Той, хто вміє бути вдячним насправді освячується. Бачити руку Божу у всьому, бути Йому вдячним це уже святість.

Ісус вчора, сьогодні і завтра - той самий
Ісус вчора, сьогодні і завтра – той самий

 Тримай серце вільним і  слідуй за Божою волею

Люди планують на день, місяць, рік. Хочуть бачити якусь перспективу свого життя. І це добре. Але часто стають заручниками своїх планів і страхів, що щось недоробили, щось не вдалося.

Насправді, щастя тоді, коли маєш вільне серце. А воно вільне лише у випадку, якщо ти довіряєш Богові і віддаєш дорогу свого життя Йому. Він вправніший водій і краще знає, що нам треба.

Ця довіра до Бога заснована на тому, що він добрий і милосердний і Його воля щодо нас може перевершити всякі наші очікування. Усвідомлення цього дає несамовиту енергію і бажання творити вкупі з Ним.

Не просто люби ближнього, але співчувай йому

Коли важко потрібно іти до людей і робити щось для них. Це відкриває немислимі нові виміри і приносить в серце щастя. Всяка зверхність, закритість, недоступність, гострі слова до ближніх і іронія, вони є несумісні зі справжнім духовним життям.

Щасливі люди є доброзичливі до інших, співчутливі, милосердні. І цього ми вчимося на молитві, бо Бог такий і хоче, щоб і ми були такі. Саме великі святі проливали сльози співчуття над тими, хто страждає, бо вони це відчували через серце Христа.

Усі наші страхи, сутінки лікуються співчуттям до ближнього.

Жити тут і тепер

Насправді, людина ніколи до кінця не буде щасливою на землі, бо її дім у Небесних Обителях, біля свого батька, Творця. Але ми можемо уже тепер створювати собі подобу Царства Божого, де всі є одно. І тут, служачи один одному,  ми творимо спільноту,  Церкву, яка є тілом Христа.

Тому тішмося життям, єдністю з нашим Творцем у Святій Євхаристії, спілкуванням з природою, один з одним і будьмо  щасливі.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.

Молитва за зцілення хворих дітей від усіх недуг до Ісуса, Богородиці та Матрони Московської

Хвороба ніколи не обіцяє нічого хорошого, а особливо важко, коли хворіє дитина. У такі моменти не опустити руки допоможе молитва.

Молитва матерям і дружинам за здоров’я воїнів, що хоробро захищають Україну. Господи, вбережи наших героїв

Ні для кого не секрет, що українські військові щоденно захищають країну на Донбасі. Підтримаємо їх добрим словом та молитвою.

Радуниця 2021: традиції поминального вівторка, що не можна робити в цей день та як поминати покійних

Радуницю завжди відзначають у вівторок другого тижня після одного з найбільших православних свят — Великодня. У 2021 році цей день припадає на 11 травня.