Церковне свято 31 липня: що можна і не можна робити на день пам’яті Преподобного Іоанна — традиції, прикмети

Церковне свято 31 липня здавна вважалося дуже важливим для всіх вірян. Дізнайтеся, що можна і не можна сьогодні робити та як правильно відзначати цей день.

Церковне свято 31 липня вшановує Преподобного Іоанна Багатостраждального. Багато років мучився чоловік від прагнень свої плоті. Настільки хотів очиститися тілом, що закопав себе у землю на Великий піст. Христос відповів вірянину, чому він так мучиться: сильним духом Господь не дає легкої роботи.

Багато років тримався святий в аскезі, і нарешті переміг всі свої слабкості. Вважається, що 31 числа людині уві сні можуть явитися всі її вороги земні та невидимі, з якими вона буде мати справу. У цей час варто звернутися до Всевишнього.

Церковне свято 26 грудня
Церковне свято 31 липня: що можна і не можна

Як правильно молитися на церковне свято 31 липня?

Господа можна традиційно просити про здоров’я собі та рідним, молитися за спасіння душі та моральний спокій. Головне читати рядки з відкритим серцем та не боятися складнощів, приготовлених долею. Почніть свій день так:

Господи Ісусе, Сину Божий, Милосердний, Зцілителю душ і тіл наших, зглянься на мене негідного, немічного і грішного слугу Твого. Ти оздоровляєш калік і немічних через віру їхню в Божество Твоє, кажучи: «Через віру твою нехай буде тобі». Я знаю, Господи, що віра моя є слабкою. Але благаю Тебе, Джерело Життя, і взиваю: «Вірую, Господи, допоможи мені в моєму невірстві!» Ти, Господи, приймав малу віру сліпих, калік і всіх немічних, та дарував їм зцілення. Не відкинь, Милосердний, і мене немічного. Я знаю, що я є грішним і негідним Милости Твоєї, але Ти сам сказав, що до грішників прийшов, і це дає мені надію звернутися до Тебе, Милосердний Господи, Піднеси мене, Спасителю мій, з постелі недуги моєї, продовж дні життя мого, щоб я міг в покаянні закінчити його і сподобитися вічного Твого Царства, де в сяйві Слави Лиця Твого вже не буде ні недуги, ні журби, ні зітхання. Помилуй мене, Господи, з великої Милости Твої, зглянься наді мною немічним, дай мені силу славити Тебе Єдиного і Милосердного з Отцем, Святим і Животворним Твоїх Духом нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

20 травня 2022: яке сьогодні свято
Церковне свято 31 липня: що можна і не можна

Нагадаємо, що на церковне свято 31 липня слід не забути сходити до храму, адже це неділя, а ще привітати з іменинами Омеляна та Кирила.

Схожі статті